Ίδρυση

Το Βενιζέλειο Ωδείο κτίστηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Χανίων με δωρεά που διαχειρίστηκε η Έλενα Βενιζέλου και η μητέρα της Βιργινίας Σκυλίτση, και μια δωρεά 250.000 δραχμές από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Στην αρχή ονομάστηκε Κρητικόν Ωδείον Χανίων και μετά τον θάνατο του Βενιζέλου, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Δέκα με δεκαπέντε εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από μας ή στην αίθουσα του θεάτρου ή στην μικρότερη αίθουσα «Αλίκη Βατικιώτη» με παρουσία πολύ κόσμου. Αφορούν ρεσιτάλ πιάνου, κιθάρας, πνευστών, jazz μουσικής, μουσικής δωματίου, χορωδίας, αφιερώματα σε σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λογοτέχνες.

Η αποστολή του Ωδείου είναι να παρέχει μουσική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, ώστε οι μαθητές να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: κ. Αντωνογιαννάκης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: κ. Μυριδάκης Δημήτριος
Γραμματέας: κ. Μαλεφάκη Χριστίνα
Ταμίας: κ. Δέντσορα Θωμαϊς
Έφορος Σχολών: κ. Μαλεφάκη Χριστίνα
'Εφορος Εκδηλώσεων:κ. Χατζηδάκη Ευαγγελία
Έφορος Κτηρίου: κ. Ανδρουλάκης Ιωάννης
Μέλος: Σκαλιδάκης Στέλιος

Τμήματα &
Παραρτήματα

Στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων λειτουργούν τα εξής τμήματα: Πιάνου, Κιθάρας, Βιολοντσέλου, Βιολιού, Βιόλας, Βυζαντινής Μουσικής, Μονωδίας, Σύγχρονου Τραγουδιού, Τρομπέτας, Μουσικών Συνόλων, Κιθαριστικού Συνόλου, Ανώτερων και Υποχρεωτικών Θεωρητικών, Φλάουτου, Φλογέρας, Αρμονίου, Ακορντεόν, Ηλ. Κιθάρας, Ηλ. Μπάσου, Κρουστών, Κρητικής Λύρας, Λαούτου, Μπουζουκιού, Μαντολίνου, Παιδικής Χορωδίας, Μουσικής Δωματίου, Βασικής Μουσικής Προπαιδείας, Κλασικού και Μοντέρνου Χορού.

Στο Παράρτημα των Κουνουπιδιανών λειτουργούν τμήματα Ενόργανης Μουσικής (Πιάνο), Κλασσικής Κιθάρας, Κρητικής Λύρας, Υποχρεωτικά και Ανώτερα Θεωρητικά, Τμήμα Βασικής Μουσικής Προπαιδείας.

Στο Παράρτημα του Τζιβαρά Αποκορώνου λειτουργούν τμήματα Πιάνου και Κιθάρας, Βυζαντινής, Παραδοσιακής Μουσικής.

Στο Παράρτημα του Αλικιανού λειτουργούν τμήματα Πιάνου και Κιθάρας.

Στο Παράρτημα της Παλαιοχώρας λειτουργούν τμήματα Πιάνου, Κιθάρας, Μουσικής Προπαιδείας, Κρουστών.

Στο Βενιζέλειο Ωδείο διδάσκουν έμπειροι Πτυχιούχοι και Διπλωματούχοι καθηγητές και όλες οι σχολές είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού. Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου και στο τηλ. 28210 43067, fax 28210 52582 email : [email protected], [email protected]
από 9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ

Καθηγητές

ΒΙΟΛΙ – ΒΙΟΛΑ

Ο Κωνσταντίνος Έντμοντ Αλέξη γεννήθηκε στην πόλη Φιερι της Αλβανίας. Μόλις 6 ετών ξεκίνησε της μουσικές σπουδές του στο βιολί. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Μουσική Ακαδημία των Τιράννων με ειδικότητα στην βιόλα, στην τάξη του καθηγητή Γιέργι Πεκμέζι. Τον Ιούνιο του 2003 πηρέ το δίπλωμα του βιολονίστα στο Κλασσικό Σύγχρονο Ωδείο επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Σπύρου Μάζη, στην τάξη του καθηγητή Βασίλη Παππά με άριστα.
Έχει κάνει εμφανίσεις σε όλη την Κρήτη, σε ατομικά ρεσιτάλ και ως μέλος της ορχήστρας εγχόρδων «Συμφωνιέττα» του Δήμου Χανιών και στην «Παγκρήτια Συμφωνική Ορχήστρα Κρήτης». Το 2014 έγινε βασικό μέλος του «Vamos Ensemble».
Τα τελευταία 15 χρόνια έχει εμφανιστεί με πολλά συγκροτήματα λαϊκής και έντεχνης μουσικής σε διαφορές μουσικές σκηνές των Χανιών. Από το 1992 εργάζεται στο Βενιζελειο Ωδείο Χανιών σαν καθηγητής βιολιού, βιόλας και μουσικής δωματίου ενώ εχει συνεργάστει και με το ωδείο «Ιωάννης Μανιουδάκης».

ΤΡΟΜΠΕΤΑ

Ο Κωνσταντίνος Γράβος, κατέχει Δίπλωμα Τρομπέτας από το «Ωδείο Αθηνών» το 1988, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Μουσική Ειδίκευση «Έγχορδα – Πνευστά», με Υποτροφία από το Ι.Κ.Υ., στην Ακαδημία « N. Paganini» στην Ιταλία. Κατέχει επίσης Πτυχία, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Σκηνοθεσίας, από τη Σχολή Κινηματογράφου «Λυκούργου Σταυράκου» στην Αθήνα.
Παρακολουθεί Σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με αντικείμενο την Τρομπέτα, την Διεύθυνση Ορχήστρας, την Σύνθεση και την Τζαζ Μουσική.
Είναι Καθηγητής Τρομπέτας και Διευθυντής Συμφωνικής Ορχήστρας από το 1986 στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης, Ιλίου, Βόλου και Χανίων. Διδάσκει τρομπέτα σε Ωδεία από το 1991 μέχρι σήμερα (Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας, Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, Ωδείο Ρυθμός, Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού και Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων).
Έχει συμπράξει ως Σολίστ, με την «Καμεράτα» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, με την «Divine Symphony Orchestra» και ως Σολίστ- Περφόρμερ με τη Χορευτική «Ομάδα Εδάφους» του Χορευτή-Χορογράφου Δημήτρη Παπαϊωάννου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Είναι μέλος του Μουσικού Συνόλου «ΙΑΜΒΟΣ», από την ίδρυσή του πριν 30+ χρόνια, με πλούσια δράση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος της «Divine Symphony Orchestra» με έδρα τη Βιέννη Αυστρίας από το 2000, μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου από την ίδρυσή της το 1991. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και έχει συμπράξει, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Λυρική Σκηνή, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» Νέας Ιωνίας και την Ορχήστρα «Ηδυφωνία».
Διετέλεσε επίσης, για πέντε χρόνια, Παρουσιαστής Μουσικών Εκπομπών στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στην Ε.Ρ.Τ.

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ

Η Ζαφειρούλα Χαντή, κατέχει Δίπλωμα Βιολοντσέλου από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας το 2002 και Πτυχίο Βιολοντσέλου από το Ωδείο «Μουσική Σπουδή» της Αθήνας το 1997, με καθηγητή τον Βαγγέλη Νίνα. Κατέχει επίσης, Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Παρακολουθεί και συμμετέχει, σε Διεθνή Σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πάρει μαθήματα για δύο χρόνια, από την Cecile Peyrot στην «Accademia Musicale Teresiana», στη Γένοβα της Ιταλίας και την διεθνούς φήμης βιολοντσελίστρια M. Tchaikovskaya (μαθήτρια του Mstislav Rostropovich).
Ήταν Καθηγήτρια Βιολοντσέλου για 26 χρόνια, στο Μουσικό Σχολείο Βόλου από το 1997 και έχει διδάξει παράλληλα, με ειδική άδεια από την Καλλιτεχνική Επιτροπή και στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας. Σήμερα διδάσκει ως μόνιμη Καθηγήτρια, στο Μουσικό Σχολείο Χανίων.
Ήταν Καθηγήτρια Βιολοντσέλου στο Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας Βόλου για 10 χρόνια, στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων και σε άλλα Ωδεία. Σήμερα διδάσκει στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Είναι μέλος του Μουσικού Συνόλου «ΙΑΜΒΟΣ» από την ίδρυσή του πριν από 30+ χρόνια, με πλούσια καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου από την ίδρυσή της το 1991. Είναι μέλος της «Divine Symphony Orchestra» από το 2000 με έδρα την Βιέννη Αυστρίας, που δραστηριοποιείται παρουσιάζοντας συναυλίες στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Ιταλία, Ινδία, κ.α.).
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Culture of the Spirit» και της Ακαδημίας Τεχνών που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018 στην Ιταλία, συμμετείχε ως μέλος Ορχήστρας και παράλληλα ηχογράφησε Σονάτες του Αntonio Vivaldi, με όργανα Baroque εποχής, ως Σολίστ.
Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και της Ορχήστρας «Εστουδιαντίνα» της Νέας Ιωνίας Βόλου. Σήμερα είναι μέλος της Ορχήστρας «Ηδυφωνία».

ΠΙΑΝΟ

Η Ροδάνθη Βλαχάκη γεννήθηκε στα Χανιά και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων με τον Γιώργο Καλούτση. Στη συνέχεια φοίτησε στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε πτυχίο πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί στην τάξη της Αλίκης Βατικιώτη. Το 1985 πήρε δίπλωμα πιάνου με άριστα από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, τάξη Καίτης Τρούλη.
Εργάστηκε στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» και στη μουσική σχολή «Ευτέρπη» στο Αίγιο. Έχει παίξει σε διάφορες αίθουσες των Αθηνών και σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους σε Αθήνα και σε άλλα μέρη. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια του ζεύγους Ganev και του Γιώργου Χατζηνίκου.
Το 1985 ιδρύει στα Χανιά τη Μουσική Σχολή Χανίων με τον κιθαρίστα Γιώργο Τσαγράκη και από το 1987 εργάζεται στο Βενιζέλειο Ωδείο σαν καθηγήτρια Α και είναι μέλος της EPTA. Στα Χανιά έχει δώσει ρεσιτάλ στο Βενιζέλειο Ωδείο και έχει συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το 1993 ο μαθητής της Χρήστος Καριστιάνης κερδίζει το Α βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου της Steinway για παιδιά έως 13 ετών στον NAKA και συμμετέχει στη διεθνή συναυλία στη Μαδρίτη. Το 2000 η μαθήτριά της Κοκκινάκου Βασιλική παίρνει τον 1ο έπαινο στο διαγωνισμό πιάνου «ο Φίλωνας». Μαθητές της έχουν πάρει έπαινο από το Βενιζέλειο Ωδείο. Οι μαθητές της Κυρατζή Ειρήνη, Καριστιάνης Χρήστος, Παππάς Τάσος, Κοκκινάκου Βασιλική και Μαρινάκης Άγγελος έχουν πάρει τις υποτροφίες Ανδρέα Σπερελάκη και Βενιζελείου Ωδείου.

Δίπλωμα τραγουδιού από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Δίπλωμα πιάνου από το Atheneum Μαρία Κάλλας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, τραγουδιού και χορωδιακής μουσικής από διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό αποσπώντας κορυφαίες διακρίσεις.
Στο ενεργητικό της υπάρχουν συνεργασίες με διακεκριμένους μουσικούς και τραγουδιστές του λυρικού και σύγχρονου ρεπερτορίου καθώς και συνθέτες όπως Χρήστος Λεοντής, Τάσος Καρακατσάνης κ.α.
Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμπράξει με διάφορα μουσικά σύνολα και ορχήστρες όπως σύνολο μεικτών εγχόρδων Αθηνών (ΣΝΕΑ) συμφωνιέτα Αθηνών, Festival Brass Quartet, μουσικό σύνολο Ίαμβος κτλ.
Έχει διευθύνει τη μικτή Χορωδία Δήμου Χανίων, τη μικτή Χορωδία Αττικού Ωδείου Αθηνών και έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Το 2018 ολοκλήρωσε δύο ηχογραφήσεις έργων εικοστού αιώνα για κλαρινέτο και πιάνο. Ιδρυτικό μέλος του Μουσικού συνόλου Χανίων από το 2006 με τελευταία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι τέσσερις ολοκληρωμένοι κύκλοι τραγουδιών του Μ. Θεοδωράκη: Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν, το τραγούδι του Νεκρού αδερφού, Λιποτάκτες και Ρωμιοσύνη με διεύθυνση με διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.
Έχει συμμετάσχει σε δύο δισκογραφική δουλειές του Τάσου Καρακατσάνη. Η πρώτη «ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙΣ « που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2021 και η δεύτερη «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» που θα κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023. Διδάσκει πιάνο, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι και διευθύνει τη μικτή χορωδία Concordia του Βενιζελείου Ωδείου.
Επίσης επιμελείται τη μουσική θεατρικών παραστάσεων και προετοιμάζει υποψήφιους για δραματικές σχολές. Φέτος ξεκίνησε η λειτουργία μουσικοθεατρικής ομάδας στο Βενιζέλειο Ωδείο στην οποία διδάσκει θεατρικό τραγούδι.

Γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Είναι Διπλωματούχος Πιάνου με άριστα από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Διδακτορικής Διατριβής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία με θέμα την ανάπτυξη της μουσικότητας στην ανθρώπινη επικοινωνία.
Εργάζεται ως Καθηγήτρια Πιάνου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων από το 1999 και από το 2010 είναι μόνιμη καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Χανίων. Μαθητές της έχουν λάβει υποτροφίες στο Βενιζέλειο Ωδείο (χορηγία «Ελευθερίου Βενιζέλου» και «Ανδρέα Σπερελάκη») και μαθήτριά της έχει βραβευθεί στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Πιάνου Αλίκη Βατικιώτη και έχει διακριθεί στις Πτυχιακές εξετάσεις Πιάνου (άριστα με ειδική διάκριση).
Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Μουσικής στην Ελλάδα (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα, Σπέτσες, κ.ά.), και το εξωτερικό (Edinburgh, Brighton, Bologna) με θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των ρυθμών τα πρώτα χρόνια της ζωής, την Επικοινωνιακή Μουσικότητα και τη συμβολή της στη θεραπευτική πρακτική, την ανάπτυξη της μουσικής αφήγησης στην ανθρώπινη εμπειρία και την ψυχολογία της τέχνης. Έχει δημοσιεύσει Κεφάλαια σε βιβλία - Συλλογικούς Τόμους στα ελληνικά (Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης) και στα αγγλικά (Oxford University Press), καθώς και άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα πρακτικά συνεδρίων για την ανάπτυξη της μουσικότητας στην ανθρώπινη εμπειρία και επικοινωνία.
Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και έχει εκπαιδευτεί στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε προγράμματα ανάλυσης ήχου.

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης.
Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική κάνοντας αυλό με τον Σπύρο Θυμιανό στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και τρία χρόνια αργότερα πιάνο με την Μαρίνα Μανιτάκη παίρνοντας πτυχίο από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.
Το 1985 ξεκινάει την συνεργασία της με την Ε.Ρ.Α. Χανίων λαμβάνοντας μέρος σε εκπομπές και κάνοντας μουσικές επενδύσεις σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Σαν μέλος της Χορωδία Χανίων υπό τη διεύθυνση του Ι. Μεντζελόπουλου, του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Χανίων, του Ωδείου Ι. Μπουχαλάκη και του φωνητικού συνόλου Cantilena. Λαμβάνει μέρος σε διεθνή χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (1ο διεθνές Θρησκευτικής μουσικής Φωκίδα, 4ο Παγκρήτιο Ιεράπετρας, 7ο διεθνές Καρδίτσας κ.λπ.) με διεύθυνση τον Γ.Καλούτση.
Το φθινόπωρο του 1995 παίρνει μαθήματα φλάουτου με Ράμφος στη Royal Northern College of music στο Manchester με τους καθηγητές Rachel Brown και John Turner. Παράλληλα παρακολούθησε ανάλογα σεμινάρια στο Chester, Manchester, Αθήνα, Master Class από τους Loeki Stardust Quartet of Amsterdam, Evelyn Nallen, Δ. Κούντουρα και άλλους.
Την άνοιξη του 1996 έδωσε συναυλίες με την ορχήστρα μελών και φίλων της BBC Philharmonic. Το 2000 παίρνει το πτυχίο φλάουτου με Ράμφος από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με τον Μάνο Αβαράκη.
Σαν σολίστας παρουσιάστηκε το 1994 στο διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Ερμούπολης (Σύρος), το 1999 με την ορχήστρα της Τσέχικης ραδιοφωνίας στον Αγ. Νικόλαο (Κρήτης), στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (1999), στο Ηράκλειο το 2001, με το κιθαριστικό σύνολο Con Fuoco 2021-22 και αλλού.
Το 2005 ιδρύει το σπάνιο στην Ελλάδα σύνολο αυλών με Ράμφος Con Brio» το οποίο ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα με πολλές συναυλίες στην Κρήτη, Αθήνα, Σύρο, και Salzburg (Αυστρία) 2022.
Διδάσκει πιάνο και φλάουτο με Ράμφος στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και στο Ωδείο Ι. Μανιουδάκη.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 20/09/1968.
Εκπαιδευτική κατάσταση- Παιδαγωγική Δραστηριότητα
17ετή εμπειρία ως καθηγήτρια Πιάνου στα Μουσικά Σχολεία [μετά από εξετάσεις ΑΣΕΠ σε τρεις(3) φάσεις].
19ετή εμπειρία ως καθηγήτρια Πιάνου σε Ωδεία.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Ελληνικό Ωδείο
1986 Πτυχίο Αρμονίας με «Άριστα» στην Τάξη του Ιωάννη Μεντζελόπουλου.
1987 Πτυχίο πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση» με την καθηγήτρια Μαρίνα Μανιτάκη.
1988 Πτυχίο Αντίστιξης με «Άριστα» (Τάξη Μεντζελόπουλου).
1990 Πτυχίο Φούγκας με «Άριστα» (Τάξη Μεντζελόπουλου).
1990 Δίπλωμα Πιάνου με «Α’ Βραβείο και χρηματικό έπαθλο A. Tourneissen», με την καθηγήτρια Μαρίνα Μανιτάκη.
Universität “Mozarteum“ Salzburg (Πανεπιστήμιο «Μοτσαρτέουμ» του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας).
1990 Εισαγωγή στην σχολή μετά από ακρόαση στο πιάνο, ως τακτική φοιτήτρια, στην τάξη του Karl-Heinz-Kämmerling.
1996 Δίπλωμα πιάνου στην τάξη του Karl-Heinz-Kämmerling.
1997 Εισαγωγή στην τάξη του Alfons Kontarsky για εξειδίκευση στον τομέα της Μουσικής Δωματίου.
1999 Αποπεράτωση της διπλωματικής διατριβής της με θέμα «Μορφές εμφάνισης του Δημοτικού τραγουδιού στην Δυτική Κρήτη» με τον βαθμό «Άριστα» στην τάξη του F. Mauser.
2000 Δίπλωμα μουσικής Δωματίου με πιάνο στην τάξη του Alfons Kontarsky και απόκτηση του πανεπιστημιακού τίτλου “Magistra Artium”.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1993 Αρχίζει η συνεργασία με τον τσελίστα Götz Dipper με τον οποίο εμφανίζονται ως duo σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.
1999 Δουλεύει με τον πιανίστα Menahem Pressler, μέλος του παγκοσμίου φήμης Trio Beaux Arts, καθώς και με τον Rainer Schmidt, μέλος του Κουαρτέτου εγχόρδων Hagen.
2000 Συνεργάζεται με το σύνολο πνευστών υπό την διδαχή του περίφημου κορνίστα Radovan Vlatkovic, σόλο κόρνο στην ραδιοφωνική ορχήστρα του Βερολίνου.
2000 Συνδιοργανώνει με την Βασιλεία Ευσταθιάδου υπό την Αιγίδα της Δημοτικής πολιτιστικής επιχείρησης Χανίων, την «1η Ευρωπαϊκή Μουσική Ακαδημία Κρήτης» στα Χανιά, ένα σεμινάριο πιάνου και Μουσικής Δωματίου με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων νέων καλλιτεχνών.
2000 Παρακολουθεί το σεμινάριο για πιάνο και μουσική Δωματίου του Alexander Lonquich και συμμετέχει στο σεμινάριο του τσελίστα Wolfgang Böttcher, πρώην σόλο τσέλο στην Φιλαρμονική του Βερολίνου.
2002 Συνεργασία με τον καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής Γιώργο Χατζηθεοδώρου στα πλαίσια αδελφοποίησης των Δήμων Βούλας και Καλύμνου.
2013 Συνδιοργανώνει στο Ρέθυμνο, με τον πιανίστα Δημήτρη Μιμίδη σεμινάριο πιάνου και μουσικής Δωματίου, με τους καθηγητές της Μουσικής Ακαδημίας Franz Liszt της Βουδαπέστης, Gabor Csalog και Andras Kemenes.
2015 Παρακολούθηση σεμιναρίων Master Class για παιδιά και έφηβους στη λίμνη Ossiach της Αυστρίας, από τον μη κερδοσκοπικό φορέα Austrian Arts Sessions.
2016 Ανταλλαγή ιδεών και απόψεων σε θέματα διδακτικής και παιδαγωγικής του πιάνου, παρακολουθώντας μαθήματα στο κρατικό Ωδείο καθώς και στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Αννοβέρου.
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Αύγουστος 1993 Συναυλία πιάνου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, υπό την Αιγίδα του Δήμου.
1994 Συναυλίες μουσικής Δωματίου στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών Γερμανίας-Ρωσίας.
Αύγουστος 1994 Συναυλία Μουσικής Δωματίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Σεπτέμβριος 1994 Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για τσέλο και πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Ρεθύμνου.
Σεπτέμβριος 1994 Συναυλία Μουσικής Δωματίου στο Ωδείο ΑΡ Αλένας Ρουμελιωτάκη-Ρεντζέγιοβα.
Νοέμβριος 1994 Συναυλία Μουσικής Δωματίου στην Stephanuskirche (εκκλησία του Αγ. Στέφανου) στο Tübingen της Γερμανίας.
Φεβρουάριος 1995 Συναυλία των φοιτητών σύνθεσης του Κονσερβατόριου «Richard Strauss» στο Μόναχο, όπου παίζει σε πρώτη εκτέλεση την σουίτα για φλάουτο, τσέλο και πιάνο του Μηνά Μπορμπουδάκη.
Απρίλιος 1995 Συναυλία Μουσικής Δωματίου στο Γερμανικό Ινστιτούτο Göthe στα Χανιά στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού στην Αθήνα και στον έβδομο κύκλο συναυλιών «οι νέοι για τους νέους» στην αίθουσα Φίλιππος Νάκας.
Αύγουστος 1995 Συναυλία Μουσικής Δωματίου στον κύκλο κοντσέρτα με νέους πιανίστες στο Töging A. Inn της Γερμανίας
Απρίλιος 1996 Συναυλία με έργα για τσέλο και πιάνο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που οργάνωσε ο τομέας Μουσικολογίας-Θεατρολογίας, τμήμα Φιλολογίας.
Μάιος 1996 Συναυλία με έργα για τσέλο και πιάνο στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» του Ηρακλείου Κρήτης, που οργάνωσε ο μουσικός σύλλογος «Απόλλων»-Ηράκλεια πρωτοβουλία.
Νοέμβριος 1997 Συμμετοχή στο πρόγραμμα Multimedia που οργανώνει το τμήμα εφαρμοσμένης σύνθεσης της Μουσικής Ακαδημίας του Μοτσαρτέουμ και συναυλία στην πόλη Wels της Αυστρίας.
Αύγουστος 2003 Συναυλία με έργα για βιόλα και πιάνο με το Πέτρο Βλάσση μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στα πλαίσια του καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου Χανίων.
Σεπτέμβριος 2008 Αρχίζει η συνεργασία με την πιανίστα Έλσα Φήταμ.
Μάιος 2009 Συναυλία με έργα για δύο πιάνα στα Χανιά υπό την Αιγίδα του Βενιζελείου Ωδείου.
Ιούνιος 2009 Συναυλία με έργα για δύο πιάνα στο Ρέθυμνο στα πλαίσια των 10 χρόνων ίδρυσης του Ωδείου «Μονόχορδο».
Φεβρουάριος 2012 Συμμετοχή στο αφιέρωμα στην πιανίστα Αλίκη Βατικιώτη, που διοργάνωσε το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, με έργα για τέσσερα χέρια.
Μάρτιος 2014 Συναυλία με την Αριάδνη Οικονομίδου με έργα για τέσσερα χέρια του Κurtag, Bach και Rachmaninoff.
Δεκέμβριος 2014 Συναυλία Λυρικού Τραγουδιού με τίτλο «ΗΧΩ ΑΓΑΠΗΣ» με την σοπράνο Στέλλα Μικρούλη στον κύκλο δράσεων «Δια φωνής…» που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, σε σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου και την Musikaemozioni (Ιταλικός Σύλλογος Λυρικού Τραγουδιού).
Δεκέμβριος 2014: Συμπράττει με την Χορωδία Χανίων στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που δόθηκε στα Χανιά και στο Ηράκλειο.
Οκτώβριος 2017: Συμμετέχει με τη σοπράνο Μαρία Λαντζουράκη στο 28ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στην συναυλία Προσωπογραφία : «Ερωτας Άχρονος».
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1989, Εθνικό Ωδείο: σεμινάριο πιάνου με τον Constantin Ganev.
1989, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Μουσικής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κρήτης στη Σητεία: σεμινάριο πιάνου με τον Carlo Alberto Neri.
1990, Καλοκαιρινή Ακαδημία του Μοτσαρτέουμ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας: σεμινάριο πιάνου με τον Alfons Kontarsky.
1992, Σεμινάριο Φαινομενολογίας στο Μόναχο: 1992 Η Φαινομενολογία της Μουσικής με τον Konrad von Abel, βοηθό του γνωστού Μαέστρου Sergiou Celibidache.
1997, Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ: σεμινάριο Μουσικής Δωματίου με την Βασιλεία Ευσταθιάδου.
1998, Φεστιβάλ Bartok στην Ουγγαρία: σεμινάριο Μουσικής Δωματίου με τον Imre Rohmann.
1999, Καλοκαιρινή Ακαδημία Μοτσαρτέουμ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας: σεμινάριο πιάνου με τον καθηγητή-παιδαγωγό Karl-Heinz-Kämmerling.
2000, Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες: σεμινάριο πιάνου με τον πιανίστα Lazar Berman.
Οκτώβριος 2003, Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου: Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα “Ο Ρόλος των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην αναβάθμιση του σχολείου”.
Νοέμβριος 2003, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων: 1o Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Εθνικού Δικτύου «Ήχος και Φύση» που οργάνωσε το ΚΠΕ Κ. Ποροϊων Σερρών.
Οκτώβριος 2004, Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου: Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Δημιουργία καινοτόμων δραστηριοτήτων στα πλαίσια των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας»
Μάρτιος 2005, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης-Πανεπ. Αιγαίου: Πιστοποίηση προγράμματος 9-103-156 στα πλαίσια του έργου«Επιμόρφωση Εκπ/κών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση»
Δεκέμβριος 2008, ΚΠΕ Νεάπολης: Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η εκπαίδευση για ένα βιώσιμο αστικό περιβάλλον»
Μάιος 2009, Σύρος: 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπ/κών για τις ΤΠΕ με θέμα « Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη.
Φεβρουάριος 2010, Αρχάνες: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΚΠΕ Αρχανών με θέμα: «Ας περιηγηθούμε… εναλλακτικά»
Φεβρουάριος 2011, Ρέθυμνο: Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Το σχολικό τραγούδι και η διαθεματικότητα στην εκπαίδευση( Ιχνο-γραφίες Μουσικής και Εκπαίδευσης)».
Οκτώβριος 2013, Αθήνα: συμμετοχή ως σύνεδρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΕΠ για την διάδοση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση με θέμα: « Η εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ».
Νοέμβριος 2013, Ρέθυμνο: Επιμορφωτικό σεμινάριο υπό την διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας και Παιδιού, με θέμα: «Δράσεις πρόληψης κατά της σεξουαλικής βίας προς τα παιδιά και τους εφήβους στη σχολική κοινότητα».
Ιούνιος 2014, Ανώγεια: Τριήμερο κατασκηνωτικό επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια». Συνδιοργανωτές ΚΠΕ Ανωγείων και ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης. Θέμα σεμιναρίου: «Υπαίθρια Διαβίωση και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Ανασαίνοντας την Μνήμη».
Ιούνιος 2014, Ρέθυμνο: Ενδοσχολική επιμόρφωση, διάρκειας 30 ωρών στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων των Πράξεων «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων».
Οκτώβριος 2014, Ηράκλειο: 1ο Διεθνές Εθνομουσικολογικό Συνέδριο με τίτλο « Η ΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.
Φεβρουάριος 2015, Κύπρος: «4ο Παγκύπριο συνέδριο μαθητών –καθηγητών για τις θετικές επιστήμες». Συμμετέχει ως συντονίστρια ομάδας μαθητών που παρουσίασε εργασία με θέμα «Κατασκευή Μοντέλων-Φουλλερενίων από χαρτοπολτό».
Μάρτιος 2015, Ρέθυμνο: Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «το σχέδιο Μαθήματος κατά τη διδακτική διαδικασία και πράξη της Μουσικής» που διοργάνωσε ο Σχολικός σύμβουλος Μουσικών ΠΕ16 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ. Κρήτης Δροσουλάκης Κων/νος.
Μάρτιος 2015, Ρέθυμνο: Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές στο Πειραματικό Σχολείο Θεωρία και Πράξη» που συνδιοργανώθηκε από το τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης.
ΓΛΩΣΣΕΣ
Γερμανικά Επάρκεια γλώσσας λόγω διπλωματικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο του «Mozarteum”.
Αγγλικά (Lower).
ΒΡΑΒΕΙΑ- ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
1995: 5oς Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου της Helexpo στην Θεσσαλονίκη (2ο Βραβείο).
1995: Ηχογραφήσεις έργων για τσέλο και πιάνο στην Südwest-Funk «SWF» και στην Norddeutsche Rundfunk «NDR» στην Γερμανία.
1996: Διεθνής Διαγωνισμός στο San Bartolomeo al Mare στην Ιταλία στον κλάδο Μουσικής Δωματίου (2ο Βραβείο).
1997: Ζωντανή ηχογράφηση του duo Götz Dipper και Ντόρας Μανιτάκη για μια παραγωγή του BBC.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Οκτώβριος 2000: διδάσκει πιάνο και μουσική δωματίου, ασχολείται με τη συνοδεία διαφόρων οργάνων και προγυμνάζει μαθητές φωνητικής στα Ωδεία «Αναγέννηση», «Ελληνικό Ωδείο» Αμαρουσίου και «Νέα Μελωδία», όπου συνεχίζει να έχει την εποπτεία της τάξης του πιάνου.
Διορίζεται ως δασκάλα μουσικής στο Σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Χαλάνδρι, ενώ παράλληλα διατηρεί τάξη πιάνου στα απογευματινά μαθήματα του σχολείου.
Δεκέμβριος 2002: Μετά από την επιτυχία της στην τρίτη φάση (δεξιοτήτων) του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π για μουσικούς, διορίζεται στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου ως καθηγήτρια πιάνου.
Κατά το σχολικό έτος 2003-2004 αναλαμβάνει ως συντονίστρια το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου το οποίο ανήκει στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. « Ήχος και Φύση ».
Συνεχίζει έως σήμερα, στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου ως καθηγήτρια πιάνου, ενώ παράλληλα συνοδεύει και προετοιμάζει μαθητές για διπλωματικές εξετάσεις.
Το σχολικό έτος 2008-2009 αναλαμβάνει ως συντονίστρια το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου με θέμα « Φυσικοί (περιβάλλον) και τεχνητοί (CD) ήχοι και πόσους αντιλαμβάνεται ή γνωρίζει ο άνθρωπος.
Νοέμβριος 2017: προσλαμβάνεται στο Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου ως καθηγήτρια πιάνου.
Απρίλιος 2018: Καλείται ως μέλος κριτικής επιτροπής στον 1ο Παγκρήτιο διαγωνισμό πιάνου «Aλίκη Βατικιώτη» που διεξάγεται στο Βενιζέλειο Ωδείο.
Οκτώβριος 2018: προσλαμβάνεται στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου.
Απρίλιος 2019: Μέλος κριτικής επιτροπής στον 2ο Παγκρήτιο διαγωνισμό πιάνου «Αλίκη Βατικιώτη» του Βενιζελείου Ωδείου.
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΜΑΪΟΣ 2015: Συμμετέχει ως ειδικός επιστήμονας/εμπειρογνώμονας στην εκπόνηση του Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό για τα Μουσικά Σχολεία, στο θεματικό πεδίο/κατεύθυνση ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ-ΠΙΑΝΟ (Υποχρεωτικό Πιάνο και Πιάνο Επιλογής), του Υποέργου 1 με τίτλο «Εκπόνηση νέων Προγραμμάτων Σπουδών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης», της ενταγμένης Πράξης με τίτλο: «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
2021 – 2022 : Μουσική Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία
Κεδιβιμ -Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Καθηγητές: Ζωή Διονυσίου, Μίτσυ Ακογιούνογλου, Θ.Ράπτης
1996 – 1997: Προοδευτικές Σπουδές στη μουσική και στο χορό
“Hohere Studien in music und bewegung¨- Μουσικοκινητική αγωγή Orff Πανεπιστήμιο ''Mozarteum'', Salzburg, Αυστρίας
27/1/1996: Δίπλωμα Πιάνου,Ελληνικό Ωδείο Αθηνών
Καθηγήτρια: Μαρίνα Μανιτάκη
18/6/1992 Πτυχίο Πιάνου, Ελληνικό Ωδέιο Αθηνών
Καθηγήτρια: Μαρίνα Μανιτάκη

ΣΠΟΥΔΕΣ ΧΟΡΟΥ-ΚΙΝΗΣΗΣ
1997 – 1999: Μοντέρνος χορός και έκφραση, σε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα
Σχολή χορού Εφης Καλούτση, Χανιά
Καθηγήτρια: Σοφία Φαλιέρου
1993-1996: Μοντέρνος χορός και έκφραση, σε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα
Σχολή χορού Εφης Καλούτση, Χανιά
Καθηγήτρια: Εφη Καλούτση

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ Με τoυς κ Αλίκη Βατικιώτη,Εφη Αγραφιώτη, Kωστή Γαιτάνο, N.Delius Βασιλεία Ευσταθιάδου κ.α.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
111 έως 612 2020 MUSIGENIUS ( πρόγραμμα εκπαίδευσης στη μέθοδο musigenius μουσικοκινητική Αγωγή για βρέφη)
-κατασκευές μουσικών οργάνων
- μουσικού θεάτρου
-εισαγωγή στην απασχόληση παιδιών με ειδικές ανάγκες
-εισαγωγή στη ψυχολογία για τη προετοιμασία παιδιών [ανάλυση διαφορετικών προσωπικοτήτων ] κατά τη διάρκεια της εκμάθησης μουσικής στη προσχολική ηλικία
. -Μουσικοκινητικές δράσεις και σεμινάρια με τους καθηγητές Δέσποινα Ματθαιοπούλου, Βασιλική Σαχπάζη,Μίτσυ Ακογιούνογλου, Γιώργο Χαρωνίτη, Τατιάνα Ζωγράφου, και πολλούς άλλους στο πλαίσιο επιμόρφωσης των ελληνικών συλλόγων μουσικοκινητικής αγωγής, ΕΕΜΕ και IOSFS

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
5/12/21 εισηγήτρια-επιμορφώτρια στον Ελληνικό Σύλλογο Μουσικοκινητικής Αγωγής-orff με θέμα “Κόκκινα Ανθρωπάκια”.
2001 -σήμερα συνεργασία με την κ Βασιλεία Ευσταθιάδου με σκοπό την ακαδημαική διδασκαλία πιάνου στους ταλαντούχους μαθητές.
1997-σημερα καθηγήτρια Α πιάνου και μουσικοκινητικής αγωγής Orff στο Βενιζέλειο Ωδεiο Χανiων.
1997-2000 καθηγήτρια Β πιάνου και μουσικοκινητικής αγωγής Οrff, Eλληνικό ωδείο Εσταυρωμένου Ρέθυμνο Κρήτης .
1997-1999 ΄Καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής Orff σχολή χορού Εφης Καλούτση.
1993-1996 καθηγήτρια πιάνου Ωδείο Ι.Μπουχαλάκη, Χανιά Κρήτης .
Ενεργή συμμετοχή στους συλλόγους – οργανισμούς
IOSFS (INTERNATIONAL ORFF-SCHULWERK FORUM SALZBURG)
Ελληνικός σύλλογος μουσικοκινητικής αγωγής -orff
EEME (Eλληνική Ένωση για τη μουσική έκπαίδευση)
Επιμέλεια παραστάσεων στο πλαίσιο των ετήσιων συναυλιών απο παιδιά 4 έως 7 χρόνων
Ο Γάτος ο Πητ
6 Τυφλοί και ένας Ελέφαντας
Γύρω -γύρω οι μήνες πάνε
΄'ΑΧ γιατί να είμαι γάτα
Αισώπου μύθοι
¨Ενα ρολόι μέσα στο δάσος
¨Το Παπαρουνοπλανητάκ騴
¨Ο Ηλιος και το σύννεφο
ΤΑ Κόκκινα ανθρωπάκια¨
¨Ο Σεφ Σοκολά
¨Για που το ΄βαλες χορχίτο ¨
“Ηταν ΄ενα μικρό χαρτάκι ....λιγάκι”
“Γραμμματοπωλείον
“Μα που πάνε όλα τα μολύβια
Η Ηχώ και ο Μιμηλάτ ....κ.α
Απονομές πτυχίων και διπλωμάτων πιάνου στους μαθητές :
Κωνσταντίνα Βιδαλάκη
Χριστίνα Αλεξανδρή,
Σώτη Καδόγλου,
Μάριος – Πέτρος Κιτσαράς
Μαρία Παίζη,
Μάρκος Καλογεράκης,
Κωσταντίνος Παπαδάκης
Αικατερίνη Μπουρνέτα

Η Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε μικρή ηλικία με την Ρίτα Βούρτση.
Στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο ‘’Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου’’ με τον Κωνσταντίνο Λούκο. Το 2002 πήρε το πτυχίο αρμονίας με βαθμό άριστα στην τάξη του Ι. Καστρινού και το 2003 πήρε πτυχίο πιάνου στην τάξη του Μάνου Σκαρβέλη με βαθμό άριστα. Από το 2001 μέχρι και το 2003 παρακολουθεί με επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα Μουσικοκινητικής αγωγής (Σύστημα Orff ) στην τάξη Ρ. Γκιώνη – Δρίτσα στο ‘’Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου’’
Το 2001 συμμετέχει στο 2 ο φεστιβάλ πιάνου ‘’Ημέρες πιανιστικής τέχνης ‘’ στο ‘’ Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης’’
Το 2013 συμμετέχει στο International Summer Course “Elemental Music & Dance” Carl Orff Institute Salzburg
Το 2013 παίρνει μέρος στο 1 ο “Festival Jazz” Κοζάνης όπου συμμετέχει στο Master Class με τον Hector Martignon (πιάνο) , Mauricio Herrera (κρουστά), Παναγιώτη Ανδρέου (κρουστά) και την Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (φωνητικά).
To 2014 και το 2018 βρίσκεται στο μουσικό χωριό Πήλιο και παρακολουθεί σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff και Kodaly.
Το 2003 ως το 2007 εργάστηκε σε παιδικούς σταθμούς διδάσκοντας μουσικοκινητική αγωγή (Σύστημα Orff ) καθώς και δυο χρόνια στο 4 ο ειδικό δημοτικό σχολείο Χανίων. Στο Βενιζέλειου Ωδείο Χανίων παράρτημα Κουνουπιδιανών βρίσκετε από το 2003 διδάσκοντας μουσικοκινητική αγωγή (Σύστημα Orff ) ενώ από το 2009 διδάσκει κλασικό πιάνο.
Έχει επιμεληθεί μουσικές παιδικές παραστάσεις τις οποίες έχει συνθέσει, ενορχηστρώσει και χορογραφήσει.

Μερικές είναι :
“Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας”
“Ο Πλανήτης με τις 7 νότες”
“Ο ποντικός και η θυγατέρα του”
“Το φτεράκι”
“Η χώρα των παγωτών”
“Ο γαϊδαράκος ο μουράτος”
“Από την ποίηση στην μελοποίηση”
“Η μελωδιούπολη”
“Τα ηλιοτρόπια (ένας ινδιάνικος μύθος)”
“Η ιστορία του λευκού Αρλεκίνου”
“Ο μικρόκοσμος “ του Μάνου Χατζιδάκι με βάση το σύστημα Orff
Επικοινωνία Τηλ:6976341027 email: [email protected]

Η Τέρη Στυλιανουδάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 χρονών. Πήρε το πτυχίο της τον Ιούνιο του 1993, ακόμα μαθήτρια Λυκείου, με άριστα παμψηφεί και διάκριση από το Ωδείο Ηρακλείου με καθηγητή τον κ. Γιώργο Καλούτση. Συνεχίζοντας με τον κ. Καλούτση πήρε πτυχίο Αρμονίας το 1996 και δίπλωμα πιάνου το 1997 από το Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με την Έφη Αγραφιώτη, την Βασιλεία Ευσταθιάδου και τον John Tornabene καθώς και σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και έχει δώσει συναυλίες σε ολόκληρη την Κρήτη.
Ως πιανίστρια της Χορωδίας Χανίων έχει πάρει μέρος σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Ι. Μανιουδάκης και στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων από το 1998 και έχει διδάξει στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου καθώς και σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία των Χανίων.

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

Σε ηλικία 10 χρονών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, όπου συνέχισε τις σπουδές μέχρι και το σχολικό έτος 2001-2002.Το 2002-2003 άρχισε μαθήματα στο Ηράκλειο στη σχολή κιθάρας Α. Φρουδαράκη, όπου συνέχισε μέχρι και τις Διπλωματικές του εξετάσεις.
Το σχολικό έτος 2004-2005 πήρε Πτυχίο κιθάρας με Άριστα.
Το σχολικό έτος 2008-2009, έλαβε μέρος στις Διπλωματικές εξετάσεις και κρίθηκε άξιος, με Άριστα.
Την περίοδο 2010-2012 παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρική κιθάρας στην Αθήνα στο Lab Music Education (τότε Modern music school) με καθηγητή τον Γρηγόρη Ντάνη, επίσης τότε έκανε ιδιαίτερα μαθήματα ανάλυσης έργων με τον Παναγιώτη Αδάμ στην Αθήνα.
Από το 2013 έως σήμερα παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα Jazz-Fusion αρμονίας και αυτοσχεδιασμού μέσω Skype και Zoom.
Από το 2016 μέχρι το 2018 παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα Sound Design με καθηγητή τον Italo De Angelis που έμαθε να προγραμματίζει μηχανήματα της Lexicon και της Eventide όπως και τεχνικές του μίκτη ως εργαλείο δρομολόγησης και "Looping" τεχνικές.
To 2020 έκανε ιδιαίτερα μαθήματα μέσω Skype με τον Chris Poland και το 2021 έκανε ιδιαίτερα μαθήματα μέσω Zoom με τον Scott Henderson.
Από το 2018 μέχρι το 2023 παρακολούθησε έναν κύκλο σπουδών με καθηγητή τον Δημήτρη Πυργιώτη στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη αρμονία με στοιχεία ανάλυσης, ο οποίος περιλαμβάνει τα θέματα:
- κλασική αρμονία και ανάλυση (Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν)
- ρομαντική αρμονία και ανάλυση (Σούμπερτ, Σούμαν, Σοπέν)
- αρμονία και ανάλυση της αμερικανικής μπαλάντας (1925-55)
- αρμονία και ανάλυση της τζαζ (bebop, modal-fusion)
- αρμονία και ανάλυση της ροκ και ποπ μουσικής
- αρμονική τεχνική νεοτονικότητας
- αρμονικές τεχνικές μινιμαλισμού και νεορομαντισμού

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Την περίοδο 1998-1999 και 1999-2000, του απονεμήθηκαν έπαινοι για την άριστη επίδοσή του από το Ωδείο Χανίων.
Το 2000 πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό πιάνου-κιθάρας που διοργάνωσε η ΔΗΠΕ Χανίων. Επίσης πήρε δίπλωμα για τη συμμετοχή στην συναυλία βραβευμένων μαθητών.
Στις 17-2-2002 του απονεμήθηκε υποτροφία για την άριστη επίδοσή του. Το 2004 πήρε μέρος στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδείας όπου κέρδισε το Ά βραβείο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Steve Vai, Kurt Rosenwinkel και Jonathan Kreisberg.
Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους:
Roland Dyens,, Roberto Aussel, Ricardo Gallen, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Suzana Prieto, Αλέξη Μουζουράκη, Θάνο Μήτσαλα, Μιχάλη Κονταξάκη, Γιώργο Μουλουδάκη, Ευάγγελο Ασημακόπουλο και Κώστα Κοτσιώλη.
Ακόμα έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα με τους: Gilad Hekselman και Παναγιώτη Ανδρεου.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Μετά την απόκτηση του πτυχίου του δίδαξε στη σχολή ARS MUSICA, στο Ωδείο Ι. Μανιουδάκη, στο Ωδείο Φιλόμουσος και στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Παράλληλα διδάσκει και μέσω ίντερνετ σε μαθητές του εξωτερικού ή εντός της Ελλάδος που ζούνε εκτός Χανίων.
Έχει διδάξει πολλές φορές στα Αγγλικά.
Είναι υπεύθυνος καθηγητής του Συνόλου Μοντέρνας Μουσικής του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων όπου έχει συμμετάσχει σε συναυλίες εντός και εκτός του Ωδείου, όπως και η συμμετοχή του συνόλου σε συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.
Ο ίδιος έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ ως κλασικός κιθαρίστας όπως και έχει συμπράξει ως ακουστικός ή ηλεκτρικός κιθαρίστας και άλλοτε ως ηλεκτρικός μπασίστας με χορωδίες, σύνολα και επιφανείς καλλιτέχνες της χώρας μας και του εξωτερικού.
Ειδικεύεται στην επεξεργασία, δρομολόγηση και δημιουργία βρόγχων για κιθάρα όπως και στην σύνθεση ήχου μέσω της κιθάρας.

ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Δημήτριος Λυκ. Κολλίντζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Είναι καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και διδάσκει κανονάκι. Επίσης, είναι υπεύθυνος της Ορχήστρας Παραδοσιακής και Λόγιας Ανατολικής Μουσικής & του Φωνητικού Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων «Ηδυφωνία».

Σπουδές
• Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ψαλτική Τέχνη και την Παραδοσιακή Μουσική στο Σύλλογο προς Διάδοση της Εθνικής Μουσικής Κίμωνος Καρά.
• Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Χανίων «Ιωάννης Μανιουδάκης» με καθηγητή τον Ιωάννη Καστρινάκη.
• Tο 2007 πήρε το Πτυχίο Βυζ. Μουσικής με βαθμό Άριστα και το 2009 το Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής, επίσης με βαθμό Άριστα.
• Είναι απόφοιτος της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης (Α.Ε.Ι.) με βαθμό Άριστα (9,29) και πρώτος στην βαθμολογική κατάταξη.
• Από το 2018 είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με ειδίκευση στην «Βυζαντινή Μουσικολογία - Υμνολογία» του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ με βαθμό Άριστα (10) με επιβλέποντα καθηγητή τον πρωτ. Σπυρίδωνα Αντωνίου.
• Από το 2018 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με επιβλέποντα καθηγητή τον Εμμανουήλ Γιαννόπουλο στην κατεύθυνση της Βυζαντινής Μουσικολογίας.

Διακρίσεις - Υποτροφίες
• Σο 2005 έλαβε το χρηματικό βραβείο – υποτροφία «Ι. Μανιουδάκης» από το ομώνυμο Ωδείο.
• Το 2015 έλαβε έπαινο και χρηματικό βραβείο για την αρίστευσή του κατά την αποφοίτησή του στην Π.Α.Ε.Α.Κ, ως πρώτος στην βαθμολογική κατάταξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.
• Από το 2022 είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του.

Σπουδές – Σεμινάρια/
• Έχει παρακολουθήσει πλήθος μαθημάτων και σεμιναρίων με αντικείμενα την Βυζαντινή Μουσική, την Λόγια οθωμανική Μουσική, την ηχοληψία, την κατασκευή παραδοσιακών οργάνων, διάφορες εθνικές και σύγχρονες μουσικές, κ.α.
• Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας και Θεωρητικών / Αρμονίας Ευρωπαϊκής Μουσικής.
• Έχει κάνει μαθήματα στο κανονάκι και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για το όργανο.
• Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς επιμορφωτικά προγράμματα σπουδών στην Ειδική Αγωγή στο ΠΑ.ΜΑΚ.
• Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, διάρκειας τριών εξαμήνων (2021-2023).
Συμμετοχή σε συνέδρια – Επιστημονικές δημοσιεύσεις / Συμμετοχή σε ψηφιακούς δίσκους (CD).
• Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής / εισηγητής σε τέσσερα μουσικολογικά συνέδρια, ενώ μουσικολογικού περιεχομένου άρθρα του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά.
• Έχει συμμετάσχει στην έκδοση τεσσάρων CD εκκλησιαστικής μουσικής και δύο έντεχνης και σύγχρονης μουσικής.

Συνεργασίες – Καλλιτεχνική / επιστημονική δραστηριότητα.
• Είναι Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης & του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης.
• Είναι Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού και Τεχνών του Ερευνητικού Κέντρου της Ακαδημίας.
• Διδάσκει Βυζαντινή Μουσική και κανονάκι στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, στο Ωδείο «Ιωάννης Μανιουδάκης» και στο Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης.
• Είναι βασικό μέλος της ορχήστρας του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης», της παραδοσιακής ορχήστρας της.
Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης. • Έχει ψάλει σε διάφορους ναούς των Χανίων, ενώ από το 2014 ψέλνει στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών.
• Είναι μέλος παραδοσιακών και έντεχνων μουσικών σχημάτων με εμφανίσεις σε όλη την Κρήτη και σε άλλα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες.__

ΜΟΝΩΔΙΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Δίπλωμα τραγουδιού από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Δίπλωμα πιάνου από το Atheneum Μαρία Κάλλας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, τραγουδιού και χορωδιακής μουσικής από διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό αποσπώντας κορυφαίες διακρίσεις.
Στο ενεργητικό της υπάρχουν συνεργασίες με διακεκριμένους μουσικούς και τραγουδιστές του λυρικού και σύγχρονου ρεπερτορίου καθώς και συνθέτες όπως Χρήστος Λεοντής, Τάσος Καρακατσάνης κ.α.
Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμπράξει με διάφορα μουσικά σύνολα και ορχήστρες όπως σύνολο μεικτών εγχόρδων Αθηνών (ΣΝΕΑ) συμφωνιέτα Αθηνών, Festival Brass Quartet, μουσικό σύνολο Ίαμβος κτλ.
Έχει διευθύνει τη μικτή Χορωδία Δήμου Χανίων, τη μικτή Χορωδία Αττικού Ωδείου Αθηνών και έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Το 2018 ολοκλήρωσε δύο ηχογραφήσεις έργων εικοστού αιώνα για κλαρινέτο και πιάνο. Ιδρυτικό μέλος του Μουσικού συνόλου Χανίων από το 2006 με τελευταία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι τέσσερις ολοκληρωμένοι κύκλοι τραγουδιών του Μ. Θεοδωράκη: Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν, το τραγούδι του Νεκρού αδερφού, Λιποτάκτες και Ρωμιοσύνη με διεύθυνση με διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.
Έχει συμμετάσχει σε δύο δισκογραφική δουλειές του Τάσου Καρακατσάνη. Η πρώτη «ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙΣ « που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2021 και η δεύτερη «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» που θα κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023. Διδάσκει πιάνο, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι και διευθύνει τη μικτή χορωδία Concordia του Βενιζελείου Ωδείου.
Επίσης επιμελείται τη μουσική θεατρικών παραστάσεων και προετοιμάζει υποψήφιους για δραματικές σχολές. Φέτος ξεκίνησε η λειτουργία μουσικοθεατρικής ομάδας στο Βενιζέλειο Ωδείο στην οποία διδάσκει θεατρικό τραγούδι.

ΦΛΑΟΥΤΟ

Η Ειρήνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε φλάουτο, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Δημωτικό Ωδείο Λαμίας (Δίπλωμα φλάουτου με άριστα: καθηγητής Νίκος Νικόπουλος, πτυχίο αντίστιξης: Δημήτρης Συκιάς) και συννέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Σχολή Καλών Τεχνών: Πτυχίο Μουσικών Σπουδών). Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία (Royal Welsh College of Music and Drama και Trinity College of Music).
Παράλληλα με τις σπουδές της στο εξωτερικο, παρακολούθησε μαθήματα φλάουτου ιδιωτικά και σε σεμινάρια με αξιόλογους παιδαγωγούς και ερμηνευτές όπως, Iwona Glinka, Patricia Morris, Wissam Boustany, Trevor Wye, Michael Cox, Karen Jones κ.α.
Επι σειρά ετών συμμετέχει ενεργά σε διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου (Duo Entr’Acte: φλάουτο και άρπα, ΜΙΚΡΟ quintet: φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, τσέλο) καθώς και σε συμφωνικές ορχήστρες σαν έκτακτο μέλος.
Είναι αφοσιωμένη παιδαγωγός με μεγάλη εμπειρία σε όλες τις ηλικίες και επίπεδα μαθητών έχοντας διδάξει φλάουτο σε διάφορα ωδεία (Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης, Δημοτικό Ωδειο Αλεξανδρούπολης κ.α.) καθώς και σε μουσικά σχολεία (Μουσικό Σχολείο Λαμίας, Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου όπως και σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Μεγάλη Βρετανία).
Σήμερα ζει και εργάζεται στα Χανιά, διδάσκει φλάουτο στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, στο Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων και είναι ενεργό μέλος της Vamos Orchestra και του ΜΙΚΡΟ quintet.

ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

Γεννήθηκε στην Καβάλα. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ώδείο Καβάλας, όπου μελέτησε ακορντεόν (τάξη Κ. Αρουτζίδη) και Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία - τάξη Κ. Χίζαρη, Αντίστιξη - τάξη Γ. Αγγελάκη). Συνέχισε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Φούγκα, τάξη Ν. Σολομωνίδη) και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Σύνθεση, τάξη Κ. Σιέμπη). Το 1998 ξεκίνησε σπουδές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., ενώ κατά το χειμερινό εξάμηνο 2002-2003 βρέθηκε στο Νέο Πανεπιστήμιο Λισαβόνας ως υπότροφος του προγράμματος ERASMUS/SOCRATES. Το 2006 εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, όπου ξεκίνησε διδακτορικές σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Βερολίνου. Κατά καιρούς παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων (ακορντεόν, ανάλυσης, τζαζ αρμονίας, ανατολικής τροπικής μουσικής κ.λπ.) και επιστημονικών συνεδρίων σε Ελλάδα, Γερμανία, Βοσνία και Σουηδία.
Συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σύνολα και ορχήστρες, ενίοτε ως ιδρυτικό μέλος, ενώ έχει εμφανιστεί ως μουσικός σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Γερμανίας, την Ιταλία και την Ολλανδία.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής μουσικής σε ωδεία από το 2003, ως ενορχηστρωτής για σύνολα δωματίου και για συμφωνική ορχήστρα, ενώ έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Neuköllner Oper Βερολίνου. Από το 2017 διδάσκει Θεωρητικά και ακορντεόν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και ως αναπληρωτής στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Έχει συγγράψει διδακτικά εγχειρίδια για τα μαθήματα Θεωρίας της μουσικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή συνέδρια, ενώ συνεργάστηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας.
Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

ΦΛΟΓΕΡΑ

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης.
Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική κάνοντας αυλό με τον Σπύρο Θυμιανό στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και τρία χρόνια αργότερα πιάνο με την Μαρίνα Μανιτάκη παίρνοντας πτυχίο από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.
Το 1985 ξεκινάει την συνεργασία της με την Ε.Ρ.Α. Χανίων λαμβάνοντας μέρος σε εκπομπές και κάνοντας μουσικές επενδύσεις σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Σαν μέλος της Χορωδία Χανίων υπό τη διεύθυνση του Ι. Μεντζελόπουλου, του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Χανίων, του Ωδείου Ι. Μπουχαλάκη και του φωνητικού συνόλου Cantilena. Λαμβάνει μέρος σε διεθνή χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (1ο διεθνές Θρησκευτικής μουσικής Φωκίδα, 4ο Παγκρήτιο Ιεράπετρας, 7ο διεθνές Καρδίτσας κ.λπ.) με διεύθυνση τον Γ.Καλούτση.
Το φθινόπωρο του 1995 παίρνει μαθήματα φλάουτου με Ράμφος στη Royal Northern College of music στο Manchester με τους καθηγητές Rachel Brown και John Turner. Παράλληλα παρακολούθησε ανάλογα σεμινάρια στο Chester, Manchester, Αθήνα, Master Class από τους Loeki Stardust Quartet of Amsterdam, Evelyn Nallen, Δ. Κούντουρα και άλλους.
Την άνοιξη του 1996 έδωσε συναυλίες με την ορχήστρα μελών και φίλων της BBC Philharmonic. Το 2000 παίρνει το πτυχίο φλάουτου με Ράμφος από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με τον Μάνο Αβαράκη.
Σαν σολίστας παρουσιάστηκε το 1994 στο διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Ερμούπολης (Σύρος), το 1999 με την ορχήστρα της Τσέχικης ραδιοφωνίας στον Αγ. Νικόλαο (Κρήτης), στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (1999), στο Ηράκλειο το 2001, με το κιθαριστικό σύνολο Con Fuoco 2021-22 και αλλού.
Το 2005 ιδρύει το σπάνιο στην Ελλάδα σύνολο αυλών με Ράμφος Con Brio» το οποίο ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα με πολλές συναυλίες στην Κρήτη, Αθήνα, Σύρο, και Salzburg (Αυστρία) 2022.
Διδάσκει πιάνο και φλάουτο με Ράμφος στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και στο Ωδείο Ι. Μανιουδάκη.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ – ΜΠΑΣΟ

Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα πιο πολύ σαν αυτοδίδακτος μιας και ο πρώτος μου δάσκαλος δεν ήταν κιθαρίστας. Μου έμαθε όμως τη θεωρία της μουσικής. Άρχισα να εργάζομαι σαν ακομπανιατέρ κυρίως με λαϊκά όργανα καθώς και σε ορχήστρες. Κάποια στιγμή θέλοντας να βελτιώσω την τεχνική μου συναντήθηκα με τον Γιώργο τον Τσαγράκη ο οποίος μου πρότεινε να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για Μέση. Ακροβατώντας ανάμεσα στην καθημερινή μελέτη και τη νυχτερινή δουλειά μετά από κάποιες ανακατατάξεις στην προσωπική μου ζωή βρέθηκα με τον Κώστα Γρηγορέα ο οποίος με βοήθησε τα μέγιστα να πάρω το πτυχίο μου. Σήμερα εργάζομαι σαν καθηγητής στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Σε ηλικία 10 χρονών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, όπου συνέχισε τις σπουδές μέχρι και το σχολικό έτος 2001-2002.Το 2002-2003 άρχισε μαθήματα στο Ηράκλειο στη σχολή κιθάρας Α. Φρουδαράκη, όπου συνέχισε μέχρι και τις Διπλωματικές του εξετάσεις.
Το σχολικό έτος 2004-2005 πήρε Πτυχίο κιθάρας με Άριστα.
Το σχολικό έτος 2008-2009, έλαβε μέρος στις Διπλωματικές εξετάσεις και κρίθηκε άξιος, με Άριστα.
Την περίοδο 2010-2012 παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρική κιθάρας στην Αθήνα στο Lab Music Education (τότε Modern music school) με καθηγητή τον Γρηγόρη Ντάνη, επίσης τότε έκανε ιδιαίτερα μαθήματα ανάλυσης έργων με τον Παναγιώτη Αδάμ στην Αθήνα.
Από το 2013 έως σήμερα παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα Jazz-Fusion αρμονίας και αυτοσχεδιασμού μέσω Skype και Zoom.
Από το 2016 μέχρι το 2018 παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα Sound Design με καθηγητή τον Italo De Angelis που έμαθε να προγραμματίζει μηχανήματα της Lexicon και της Eventide όπως και τεχνικές του μίκτη ως εργαλείο δρομολόγησης και "Looping" τεχνικές.
To 2020 έκανε ιδιαίτερα μαθήματα μέσω Skype με τον Chris Poland και το 2021 έκανε ιδιαίτερα μαθήματα μέσω Zoom με τον Scott Henderson.
Από το 2018 μέχρι το 2023 παρακολούθησε έναν κύκλο σπουδών με καθηγητή τον Δημήτρη Πυργιώτη στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη αρμονία με στοιχεία ανάλυσης, ο οποίος περιλαμβάνει τα θέματα:
- κλασική αρμονία και ανάλυση (Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν)
- ρομαντική αρμονία και ανάλυση (Σούμπερτ, Σούμαν, Σοπέν)
- αρμονία και ανάλυση της αμερικανικής μπαλάντας (1925-55)
- αρμονία και ανάλυση της τζαζ (bebop, modal-fusion)
- αρμονία και ανάλυση της ροκ και ποπ μουσικής
- αρμονική τεχνική νεοτονικότητας
- αρμονικές τεχνικές μινιμαλισμού και νεορομαντισμού

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Την περίοδο 1998-1999 και 1999-2000, του απονεμήθηκαν έπαινοι για την άριστη επίδοσή του από το Ωδείο Χανίων.
Το 2000 πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό πιάνου-κιθάρας που διοργάνωσε η ΔΗΠΕ Χανίων. Επίσης πήρε δίπλωμα για τη συμμετοχή στην συναυλία βραβευμένων μαθητών.
Στις 17-2-2002 του απονεμήθηκε υποτροφία για την άριστη επίδοσή του. Το 2004 πήρε μέρος στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδείας όπου κέρδισε το Ά βραβείο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Steve Vai, Kurt Rosenwinkel και Jonathan Kreisberg.
Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους:
Roland Dyens,, Roberto Aussel, Ricardo Gallen, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Suzana Prieto, Αλέξη Μουζουράκη, Θάνο Μήτσαλα, Μιχάλη Κονταξάκη, Γιώργο Μουλουδάκη, Ευάγγελο Ασημακόπουλο και Κώστα Κοτσιώλη.
Ακόμα έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα με τους: Gilad Hekselman και Παναγιώτη Ανδρεου.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Μετά την απόκτηση του πτυχίου του δίδαξε στη σχολή ARS MUSICA, στο Ωδείο Ι. Μανιουδάκη, στο Ωδείο Φιλόμουσος και στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Παράλληλα διδάσκει και μέσω ίντερνετ σε μαθητές του εξωτερικού ή εντός της Ελλάδος που ζούνε εκτός Χανίων.
Έχει διδάξει πολλές φορές στα Αγγλικά.
Είναι υπεύθυνος καθηγητής του Συνόλου Μοντέρνας Μουσικής του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων όπου έχει συμμετάσχει σε συναυλίες εντός και εκτός του Ωδείου, όπως και η συμμετοχή του συνόλου σε συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.
Ο ίδιος έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ ως κλασικός κιθαρίστας όπως και έχει συμπράξει ως ακουστικός ή ηλεκτρικός κιθαρίστας και άλλοτε ως ηλεκτρικός μπασίστας με χορωδίες, σύνολα και επιφανείς καλλιτέχνες της χώρας μας και του εξωτερικού.
Ειδικεύεται στην επεξεργασία, δρομολόγηση και δημιουργία βρόγχων για κιθάρα όπως και στην σύνθεση ήχου μέσω της κιθάρας.

ΗΛ. ΑΡΜΟΝΙΟ

Η Αθανασιάδου Βασιλική γεννήθηκε στα Χανιά το 1980. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα ηλ. αρμονίου στο Β. Ω. Χ. Το 1997 πήρε το πτυχίο του δίσκαλου ηλ. αρμονίου με πεταλιέρα, ενώ το 2000 έλαβε το δίπλωμα ηλ. αρμονίου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου Ειδικού Αρμονίας από το Β. Ω. Χ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, φωνητικής και ορθοφωνίας. Από το 2007 ως το 2010 διηύθυνε εθελοντικά τη χορωδία ενηλίκων της Ι.Μ.Κ.Α, ενώ από το 2007 έως το 2019 ήταν υπεύθυνη της αντίστοιχης παιδικής χορωδίας.
Είναι μέλος του Συλλόγου Αρμονιστών (Ε. Σ. Α .Φ. Α),έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν το σύγχρονο και κλασικό αρμόνιο και έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών, με τη μουσική επιμέλεια εκδηλώσεων στο χώρο της εκπαίδευσης και σε παιδικές κατασκηνώσεις. Από το 1997 εργάζεται ως καθηγήτρια σύγχρονου και δίσκαλου ηλ. αρμονίου με πεταλιέρα. Εργάστηκε στο Ωδείο Μπουχαλάκη και από το 2003 εργάζεται στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, με μαθητές που έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς και έχουν λάβει πτυχίο. Κάθε χρόνο, οι μαθητές της συμμετέχουν σε μουσικές εκδηλώσεις του Β. Ω. Χ. τόσο σε επίπεδο Ωδείου, όσο και σε επίπεδο τάξης. Είναι κάτοχος του πτυχίου Ειδικού Αρμονίας.
Η Αθανασιάδου Βασιλική είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής και παράλληλα έχει κάνει Μετεκπαίδευση στον τομέα της Γενικής Αγωγής. Διαθέτει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (Proficiency, University of Michigan).Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι έγγαμη και πολύτεκνη μητέρα.

ΝΤΡΑΜΣ - ΚΡΟΥΣΤΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
Από Οκτώβριο 2019 έως και σήμερα εργάζομαι ως Καθηγητής Drums στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων-Παράρτημα Παλαιόχωρας, στο Ωδείο Μανιουδάκης στα Χανιά και στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στην Κίσαμο Χανίων.
Από το 1998 έως και σήμερα εργάζομαι ως Μουσικός (Drums-Kρουστά) σε ορχήστρες παραδοσιακής, λαϊκής και μοντέρνας μουσικής.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ:
1. Βεβαίωση σπουδών Drums του Ωδείου «Μουσική Πράξη»
2. Κάτοχος του University Of West London Certificate In Graded Examination In Music Performance, Drum Kit, Grade 5
3. Πτυχίο του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ (7,26)
4. Παρακολούθηση σεμιναρίου 50 ωρών του ΕΚΠΑ με τίτλο: «Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης»

ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΥΡΑ

Ο Δημήτρης Βακάκης εγεννήθηκε το 1974 στα Χανιά, με καταγωγή από το ιστορικό χωριό των Παλαιών Ρουμάτων, γνωστό για την προσφορά του στην κρητική παράδοση, χορό, μουσική και ριζίτικο τραγούδι. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για την κρητική μουσική και συγκεκριμένα για τη λύρα κι έτσι το 1981 ξεκίνησε μαθήματα στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανιών δίπλα στο μεγάλο δάσκαλο τση λύρας τον Κώστα Μουντάκη. Στα 12 του χρόνια, το 1981 επήρε το πρώτο πτυχίο κρητικής λύρας από το ΒΩΧ και από τότε ασκούσε πρακτική διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Κ. Μουντάκη ώσπου το 1991 ανέλαβε επίσημα ως καθηγητής στη σχολή τση κρητικής λύρας έως και σήμερο. Ακόμη έχει φοιτήσει έως την πρώτη ανωτέρα τάξη στην κλασσική κιθάρα, τρίτο έτος βυζαντινής και είναι αυτοδίδαχτος στο μαντολίνο, το λαούτο (τα οποία και διδάσκει επίσης) και στην ακουστική κιθάρα και το μπάσο. Έχει επίσης διδάξει σε ωδεία στο Ρέθυμνο, στο Σπήλι και στα Χανιά.
Από την ηλικία των 11 ετών εμφανίζεται σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις εντός Κρήτης αρχικά, ώσπου το 1989 ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Αμερική και ένα μήνα μετά στη Φινλανδία για διάφορες εκδηλώσεις. Από τότε και μέχρι σήμερο έχει εμφανιστεί δεκάδες φορές στην Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Φινλανδία, Γερμανία αλλά και Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Κύπρο, Ουγγαρία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Μάλτα, Πορτογαλία και σε όλη την Ελλάδα.
Το 1993 αποσπά το πρώτο βραβείο στο β' φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και τραγουδιού που εγίνηκε στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, με το τραγούδι του "Μεταξοδερματένια μου".
Από πολύ μικρός άρχισε να συνθέτει μουσική και έπειτα στίχους. Έτσι εμπηκε στη δισκογραφία και έως σήμερο έχει παρουσία με 4 προσωπικούς δίσκους, (με συμμετοχή ως συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής, έχει παίξει λύρα , μαντολίνο, κιθάρα, μπάσο, τσέλο και διάφορα κρουστά) το 1996 με τα "Χανιώτικα", το 1999 με το "Παράθυρο στον ήλιο", το 2004 με το "Μεταξοδερματένια μου" και το 2015 με το "Κόντρα και πείσμα στον καιρό". Έχει επίσης πάρα πολλές συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές άλλων μουσικών ως λυράρης, τραγουδιστής, κιθαρίστας και μπασίστας.
Είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης.

Ο Ηλίας Βλαμάκης γεννήθηκε στα Χανιά, μεγάλωσε στις Καλύβες Αποκορώνου και η ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε στα 14 του χρόνια. Φοίτησε στο τμήμα Κρητικής Λύρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων με καθηγητή τον κ. Νεκτάριο Κλωστράκη και το 2005 παίρνει πτυχίο «Κρητικής Λύρας» από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Φοίτησε στο τμήμα Βυζαντινής Μουσικής στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων με καθηγητή τον κ. Αντώνη Κλουβιδάκη και το 2017 παίρνει πτυχίο «Βυζαντινής Μουσικής» από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Παρακολούθησε Μονοετές σεμινάριο Μουσικοθεραπείας στο Ωδείο Όπερα Αθηνών το 2018 με καθηγητές τον μουσικό κ. Δημήτρη Ψύχα και τον ψυχολόγο κ. Αντρέα Πολιτάκο όπως και μονοετές σεμινάριο διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών μουσικών οργάνων ,με κύριο επιμορφωτή το Γιάννη Παπατζανή, υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρακολούθησε το 2018-2019 ετήσια επιμόρφωση στη Μουσική Παιδαγωγική από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και τον ίδιο χρόνο συμμετέχει σε σεμινάριο με τον Ross Daly στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με τίτλο «Ανάλυση Μακάμ» που ήταν το έναυσμα για να ασχοληθεί και με την Λόγια Μουσική της Πόλης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας και μοντέρνας θεωρίας για τρία χρόνια από τον κ. Δημήτρη Κολιακουδάκη, είναι μέλος της Βυζαντινής Χορωδίας Μελωδών Χανίων “Όσιος Νικόλαος ο Κυδωνιεύς με χοράρχη τον κ. Αντώνη Κλουβιδακη και αποτελεί ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Παραδοσιακού μουσικού συλλόγου Αποκορώνου “ Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ”. Βρίσκεται στον χώρο της μουσικής συμμετέχοντας σε μουσικές βραδιές, συναυλίες και κοινωνικές εκδηλώσεις από το 2005. Ακόμα έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις του εξωτερικού από το 2007 σε χώρες όπως Καναδά, Ισπανία, Βέλγιο, Εσθονια κ.α. Ασχολείται με την διδασκαλία της Κρητικής Λύρας στη περιοχή των Χανίων και του Αποκόρωνα. Από τον Φεβρουάριο του 2020 πραγματοποιεί διαδικτυακά μαθήματα κρητικής λύρας με μαθητές από Ευρώπη, Αμερική κ.α.

ΒΙΟΛΙ ΚΛΑΣΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και από νηπιακή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το πιάνο και το βιολί. Η κλίση του στη μουσική δεν άργησε να φανεί, καθώς στα 10 του μόλις χρόνια κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. Συνεχίζοντας τις σπουδές του παράλληλα στο πιάνο και στο βιολί καταφέρνει να πάρει το πτυχίο του πιάνου σε ηλικία 17 ετών (με καθηγήτρια την Φωτεινή Τριανταφύλλου) και λίγα χρόνια αργότερα το δίπλωμα του βιολιού (με καθηγητή τον Γεράσιμο Νάσο) στο Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας. Συγχρόνως, ολοκλήρωσε και τις θεωρητικές του σπουδές (με καθηγητές την Γιάννα Γκαρά και τον Γιάννη Αγγελάκη) στο Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας και το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (BMus) με ειδίκευση στο βιολί (με καθηγητή τον Γιώργο Πετρόπουλο) και της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με μεταπτυχιακό τίτλο από το πρόγραμμα Μουσικής Παιδαγωγικής (MEd). Επίσης, έχει μαθητεύσει δίπλα στους καθηγητές Πολύβιο Κοιρανίδη, Οδυσσέα Κορέλη, Δημήτρη Χανδράκη, Lutz Kuehne, Στέλιο Τσακαλίδη, Νατάσα Σάρλη και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καθηγητές όπως Georg Hamann, Λεωνίδας Καβάκος, Χρήστος Πολυζωίδης, Marilyn McDonald, Borislav Taneva, Lilia Boyatzieva κ.α. Έχει πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του συμμετέχοντας σε ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, Συμφωνική Ορχήστρα Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης κ.ά.) και σύνολα μουσικής δωματίου. Η ενασχόληση του με τη μουσική όμως δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της κλασικής μουσικής, αφού όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πολλές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα με πολλαπλούς ρόλους (πλήκτρα, πιάνο, βιολί, φωνητικά) και ποικίλο ρεπερτόριο. Μάλιστα, τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με το αργεντίνικο τάνγκο και την κουλτούρα του, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Accordia, με το οποίο έχει αρκετές εμφανίσεις στο ενεργητικό του. Είναι μόνιμος καθηγητής βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Χανίων και εργάζεται παράλληλα σε ωδεία ως καθηγητής βιολιού και πιάνου.

ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΙΟΛΙ

ΛΑΟΥΤΟ-ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ

Ο Δημήτρης Βλαμάκης γεννήθηκε στα Χανιά, μεγάλωσε στις Καλύβες Αποκορώνου και η ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε στα 16 του χρόνια. Παρακολούθησε δίπλα στον σπουδαίο Αποκορωνιώτη μουσικοσυνθέτη Νίκο Κολιακουδάκη, μαθήματα για δυο χρόνια στο κρητικό λαούτο. Στην συνέχεια για τρεις μήνες φοίτησε στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στο τμήμα κρητικού λαούτου με καθηγητή τον Γιάννη Τζαγκαρακη. Το καλοκαίρι του 2010 παρακολούθησε για μια εβδομάδα σεμινάριο με τον Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος του Ross Daly για το κρητικό λαούτο. Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής (Τ.Ε) απόφοιτος της Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογών του ΤΕΙ Ηρακλείου. Παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε μαθήματα με τον Γιάννη Μελαμπιανάκη για δυο χρόνια στο ούτι και στο μπουζούκι στα Χανιά. Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του στην Στρατιωτική Μουσική της 5ης Μεραρχίας Κρητών με Διοικητή και Μαέστρο τον κ. Τχης Μουσικής Χρήστο Καποκάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής με τον Άκη Γκόλφιδη το καλοκαίρι του 2014 μέσα από ένα ταχύρρυθμο τρίμηνο σεμινάριο μέσω skype με τον σπουδαίο Έλληνα ηχολήπτη και παραγωγό. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 14 σεμινάρια από την ομάδα της ΜΙΑ (MixingIsArt) του Άκη Γκολφίδη, από τον Ιανουάριο του 2014 στην Αθήνα στα όποια έχει παρακολουθήσει ομιλίες και παρουσιάσεις από σπουδαίους μουσικούς και Ηχολήπτες (Πετρο Λούκας Χαλκιάς, Κώστα Αναστασιάδη, Γιώργο Ζηκογιάννη, Στέφανο Κορκολή, Μιχάλη Παούρη, Κώστα Καλήμερη, Λευτέρη Νερομιλιώτη, Αλέξανδρο Χρυσίδη, Παύλο Πανταζόπουλο κ.α). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τον Δημήτρη Κολιακουδάκη για 2 χρόνια στην κιθάρα στα Χανιά. Αποτελεί ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Παραδοσιακού μουσικού συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος». Το 2018-2019 παρακολούθησε ετήσια επιμόρφωση στη Μουσική Παιδαγωγική από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Βρίσκεται στον χώρο της μουσικής συμμετέχοντας σε μουσικές βραδιές, συναυλίες και κοινωνικές εκδηλώσεις από το 2005. Ακόμα έχει συμμετάσχει σε φεστιβαλ και εκδηλώσεις του Εξωτερικού από το 2007 σε χώρες όπως Καναδά, Ισπανία, Βέλγιο, Εσθονια κ.α. Παράλληλα ασχολείται με την διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής στη περιοχή των Χανίων και του Αποκόρωνα. Από τον Φεβρουάριο του 2020 πραγματοποιεί διαδικτυακά μαθήματα με μαθητές από Ελλάδα,Σουηδία,Ελβετία,Γερμανία,Αγγλία,Νορβηγία,Ιταλία,Αυστραλία, Καναδά και Αμερική.

ΛΑΟΥΤΟ

Γεννήθηκε στην Φλώρινα στις 2/8/74. Η καταγωγή του είναι από την Εξώπολη Ν.Χανίων και από την Ικαρία. Τα πρώτα του ακούσματα ήταν οι παλιοί λυράρηδες από την επαρχία Αποκορώνου αλλά και απ' τον παππού του τον Κυριάκο που έπαιζε λύρα. Το 1976 η οικογένεια του μετακομίζει μόνιμα στα Χανιά και σε ηλικία 6 ετών ξεκινάει μαθήματα λύρας με τον αείμνηστο Εμ. Τζινευράκη και το 1985 συνεχίζει τα μαθήματα με τον Ρος Ντέιλη. Αργότερα ξεκινάει μαθήματα κλασικής κιθάρας στο ωδείο και παράλληλα ασχολείται μόνος του με το λαγούτο, το οποίο και τον κέρδισε! Παίζει με διάφορα μουσικά συγκροτήματα και το 1993 κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Αθήνα στο κινηματοθέατρο Παλλάς, στα πλαίσια του δεύτερου φεστιβάλ Κρητικής μουσικής & τραγουδιού στην μνήμη του Κώστα Μουντάκη, με δύο τραγούδια, τα οποία απέσπασαν έπαινο σύνθεσης και ερμηνείας ,ενώ συμμετείχε και στο τραγούδι που απέσπασε το πρώτο βραβείο με τον Δημ. Βακάκη.
Το 1995 ξεκινά έναν κύκλο συνεντεύξεων και ηχογραφήσεων από παλιούς μουσικούς της Κρήτης. Ο ίδιος θεωρεί πως όλες αυτές οι επαφές με τους παραδοσιακούς μουσικούς όπως οι: Μ.Κουνέλης, Εμ.Καρτσώνης, Κ.Παπαδάκης (Ναύτης), Εμ. Κουρκουνάκης, Σ.Κουτσουρέλης, ο Γ. Τζιμάκης, Ν.Κολιακουδάκης, Θ.Σκορδαλος, Ν.Παπαδογιάννης, Εμ.Φαραγκουλιτάκης (Μπαξές) Φ.Κουτσακης.κ.α. λειτούργησαν ως το σημαντικότερο σχολείο γι' αυτόν.
Λίγο αργότερα μετακομίζει Αθήνα και παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής στο μουσικό σχολείο του μεγάλου σαντουριέρη Αριστείδη Μόσχου και παράλληλα συνεργάζονται παίζοντας στην ορχήστρα του με σημαντικούς μουσικούς και τραγουδιστές από την λαϊκή και δημοτική παράδοση όπως με τον ίδιο τον Αριστείδη Μόσχου, τον Λ.Κουλαξίζης, τον Π.Καλύβα, την Μ.Σουλτάτου, τον Χ.Τσέρτο κ.α.
Άλλες συνεργασίες του εκτός Κρήτης ήταν με τον Δημ. Υφαντή που ήταν και η πρώτη του επαφή με την τόσο πολύπλοκη Ηπειρώτικη παράδοση και τον Γ. Χατζηνάσιο στην δισκογραφική δουλειά "σύνορα αγάπης" με τον Π.Γαϊτάνο και τον Μ.Πυροβολάκη.
Το 2000 επιστρέφει μόνιμα στην Κρήτη και συνεχίζει να συνεργάζεται με πολλούς μεγάλους μουσικούς του νησιού. Πέρα από τις πάμπολλες συμμετοχές του στην δισκογραφία, έχει κάνει και τρείς προσωπικές δουλειές με αντίστοιχους τίτλους: "Παλιά κι αγαπημένα", "Σε μερακλίδικο σκοπό" και "Μια βραδιά στον Μύθο" με παραδοσιακά τραγούδια αλλά και νέες συνθέσεις.
Στο παρελθόν έχει διδάξει Λαγούτο, μαντολίνο και μπουλγαρί στο ωδείο "Μπαχ" του Ιωάννη Μπουχαλάκη στα Χανιά και στο ωδείο Κώστα Μουντάκη στο Ρέθυμνο.
Έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπως Γερμανία, Φιλανδία, Καναδά, Αμερική, Αυστραλία και όπου υπάρχει Κρητικό στοιχείο, παίζοντας σε συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις, με σκοπό την διασκέδαση αλλά και την μεταλαμπάδευση της μουσικής μας παράδοσης.

ΚΑΝΟΝΑΚΙ

Ο Δημήτριος Λυκ. Κολλίντζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από το 2004 κατοικεί στα Χανιά. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Σπουδές στην Βυζαντινή Μουσική
2000-2003: Παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στο Σύλλογο προς Διάδοση της Εθνικής Μουσικής του Σίμωνα Καρρά.
2004-2009: Συνέχισε τις σπουδές στη Βυζαντινή Μουσική στο Ωδείο Χανίων «Ιωάννης Μανιουδάκης» με δάσκαλο τον καθηγητή μουσικής και καλλιτεχνικό διευθυντή του ωδείου, Ιωάννη Καστρινάκη.
2007: Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί.
2009: Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί.

Πανεπιστημιακές σπουδές
2015: Πτυχιούχος Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης στο «Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής» με βαθμό 9,29 «Άριστα» και πρώτος στην βαθμολογική κατάταξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, λαμβάνοντας έπαινο.
2015-2018: Εισαγωγή, έπειτα από εξετάσεις, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην «Βυζαντινή Μουσικολογία – Υμνολογία» με επιβλέποντα καθηγητή τον πρωτ. Σπυρίδωνα Στ. Αντωνίου. Ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών με βαθμό 10 «Άριστα»
2019 – : Υπ. Διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με επιβλέποντα καθηγητή τον Εμμανουήλ Στ. Γιαννόπουλο.
Συστατικές επιστολές
Η έως τώρα πορεία του Δημητρίου Κολλίντζα εκτιμάται ιδιαιτέρως από έγκριτους και καταξιωμένους μουσικολόγους και καθηγητές, όπως ο Εμμ. Γιαννόπουλος και η Μαρία Αλεξάνδρου.

Άλλες μουσικές σπουδές – σεμινάρια (Ευρωπαϊκή Μουσική – Παραδοσιακή Μουσική)
2000-2004: Έχει κάνει σπουδές στην κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας
2006-2011: Μαθήματα και σεμινάρια στο κανονάκι και στα μακάμια με Ross Daly, Μανώλη Κανακάκη, Goksel Baktagir, Halil Karaduman
2011-2015: Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής έως το επίπεδο Αρμονίας 2011-2015: Παρακολούθηση μαθημάτων Λόγιας Μουσικής και ανάλυσης μακαμιών στην Π.Α.Ε.Α.Κ.
2018-2019: Παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση του μαθήματος Λόγιας Μουσικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα κα σεμινάρια με αντικείμενα την Βυζαντινή Μουσική, την ηχοληψία, την κατασκευή παραδοσιακών οργάνων, διάφορες εθνικές και σύγχρονες μουσικές, κ.ά.

Λοιπές γνώσεις – Σπουδές
1995: Αγγλικά (First Certificate in English, Cambridge)
1996: Γερμανικά (Zentrale Millelstufenprüfung)
1998: Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Δ.Ι.Ε.Κ.) ειδικότητα Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου
2021: Πιστοποίηση Χειρισμού Η/Υ
2020-2021: 9μηνη Επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση στο Κέντρο Επιμόρφωσης και δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
2021-: Παρακολουθεί, έπειτα από διαδικασία επιλογής, το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Μέσων του Ιονίου Πανεπιστημίου, διάρκειας 4 εξαμήνων.

Συνεργασίες-επαγγελματική/καλλιτεχνική πορεία
Επαγγελματική σταδιοδρομία στην Εκπαίδευση
2007- σήμερα: Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Ωδείο Χανίων «Ιωάννης Μανιουδάκης»
2008 – σήμερα: Καθηγητής στο κανονάκι στο Ωδείο Χανίων «Ιωάννης Μανιουδάκης»
2014 – σήμερα: Υπεύθυνος διδασκαλίας στις χορωδίες (ενηλίκων, νέων και βυζαντινής μουσικής) καθώς και στην ορχήστρα της ενορίας Μουρνιών Χανίων, όπου παραδίδει και μαθήματα πρακτικής ψαλτικής
2015 – σήμερα: Υπεύθυνος για τη λόγια ορχήστρα παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής του Ωδείου Χανίων «Ιωάννης Μανιουδάκης»
2021 – σήμερα: Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακής Μουσικής στις δημοτικές κοινότητες Πλατανιά και Ταυρωνίτη, σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά Χανίων και τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
2021 – σήμερα: Εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης ως καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.
Από το 2007 έχει ψάλλει σε διάφορους ναούς των Χανίων, ενώ από το 2015 είναι πρωτοψάλτης στην ενορία Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών Χανίων. Σε αυτά τα έξι έτη, στην Ενορία Μουρνιών δημιούργησε τμήμα πρακτικής Ψαλτικής και τρεις χορωδίες, με συνολικό αριθμό χορωδών άνω των εκατό μελών!

Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα
2021 - : Εξωτερικός Συνεργάτης – Ερευνητής του Τομέα Θεατρικών Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο έργο «Μουσικολογική έρευνα – τεκμηρίωση έργων βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής στο αρχείο Γιώργου Αμαργιανάκη» (Έργο «Τεκμηρίωση οπτικοακουστικού αρχείου – συγγραφή κειμένων» με κωδικό Κ.Α. 10466 και επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Εμμανουήλ Σειραγάκη)
2021- : Κύριος Ερευνητής – Συνεργάτης του Τομέα Θεατρικών Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης στο έργο «Εργασίες συντήρησης, διάσωσης, τεκμηρίωσης του αρχείου ριζίτικου τραγουδιού Ιωάννη Μάντακα του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης».

Καλλιτεχνική πορεία
Ως οργανοπαίκτης στο κανονάκι, αλλά και σολίστ, είναι σταθερό μέλος
- της παραδοσιακής ορχήστρας του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης»
- μουσικός συνεργάτης της χορωδίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου
- του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης
- του Συλλόγου Μικρασιατών νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος»
- του Μουσικού Συνόλου Χανίων
- του γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου
- Παράλληλα είναι μέλος παραδοσιακών και έντεχνων μουσικών σχημάτων με εμφανίσεις σε όλη την Κρήτη και σε άλλα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες της Κρήτης και εκτός (Βασίλης Λέκκας, Στέλιος Καρύδας, Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Μελαμπιανάκης, Άκης Πιτσάνης, Μαρία Μανουσάκη κ.α.)
2004 – σήμερα: Βασικό μέλος του Βυζαντινού Χορού Χανίων
2017 – σήμερα: Συνιδρυτής της ομάδας «Παραμυθοτραγουδιστάδες», που παρουσιάζει παραστάσεις με θέατρο σκιών, αφηγήσεις παραμυθιών και ζωντανή παραδοσιακή μουσική
2017 – σήμερα: Συνιδρυτής της μουσικής ομάδας «Αντίφωνο», που παρουσιάζει Λόγια μουσική της Πόλης και παραδοσιακά τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου.

Συμμετοχές σε CD
Έχει συμμετάσχει σε CD βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής με το Βυζατινό Χορό Χανίων και με την παραδοσιακή χορωδία του Ωδείου Χανίων «Ιωάννης Μανιουδάκης»:
2011 – «Ανθολόγιο Εκκλησιαστικών Ύμνων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής», Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου
2012 – «Το Κύριον υμνείτε - Αγιοτριαδίτικες μελωδίες» από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων
2013 – «Εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος αυτού» από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλαθά
2017 – «Χαιρετισμοί εις τον Άγιον Νεκτάριον» από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Σούδας Χανίων

Αρθογραφία – Συγγράματα – Εισηγήσεις σε συνέδρια
2015: Πτυχιακή εργασία: Πρωτότυπη εργασία με θέμα τη ζωή και το έργο (δημοσιευμένο και ανέκδοτο) του Νικολάου Δασκαλάκη, Πρωτοψάλτη Χανίων. Πτυχιακή εργασία, επιβλ. καθ. Δρ. Αντώνιος Μποτονάκης, Π.Α.Ε.Α.Κ., Ηράκλειο 2015.
2018: Μεταπτυχιακή εργασία: «Η εορτή της Ινδίκτου στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή μελοποία» Μεταπτυχιακή εργασία, αναρτημένη στο site του Ιδρυματικού Καταθετήριου Επιστημονικών Εργασιών του Α.Π.Θ. – 2018
2019 - : Εκπονεί την διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με επιβλέποντα καθηγητή τον Εμμανουήλ Στ. Γιαννόπουλο. Θέμα της εργασίας είναι «Η διαχρονική συμβολή της νήσου Χίου στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Ψαλτικής τέχνης.
Υπό έκδοση: Ανέκδοτο μελοποιητικό έργο του Νικολάου Δασκαλάκη, (1897-1988) οφικιάλιου Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.

Εισηγήσεις σε συνέδρια
- «Φίλιππος Τζαγαρόλος, ένας άγνωστος μελοποιός του μαθηματαρίου», εισήγηση στο 2ο Ιεροψαλτικό Συνέδριο Κρήτης, Χανιά, Δεκέμβριος 2016. Πρακτικά συνεδρίου: περιοδικό Απόστολος Τίτος, περίοδος Γ΄, τεύχος 37, Σεπτέμβριος 2018, σς. 279-290.
- «Άγνωστα μουσικά χειρόγραφα της Ιεράς Μονής Πάτμου – Δυο δοξολογίες του Παρθενίου του Μηλαίου στη νέα μέθοδο». Εισήγηση στο 3ο Ιεροψαλτικό Συνέδριο Κρήτης, Ρέθυμνο, Φεβρουάριος 2020. Επιστημονική περιοδική έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Νέα Χριστιανική Κρήτη, περίοδος Γ΄, τεύχος 39, Ρέθυμνο 2021, σσ. 493-519.
- «Χιώτικο ψαλτικό ύφος – Εξηγήσεις και πρωτότυπες μελοποιήσεις: Η περίπτωση των Ανοιξανταρίων». Εισήγηση στο 4ο Διεθνές Μουσικολογικό και Ιεροψαλτικό Συνέδριο του Τομέα Ψαλτικής και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Βόλος 7-9 Φεβρουαρίου 2021.

Άρθρα
- «Νικόλαος Δασκαλάκης (1897-1988) οφικιάλιος Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως», άρθρο στο ετήσιο περιοδικό Εν Χανίοις, Χανιά 2015, σσ. 211-224.
-«Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής της πτωχής ή των μοναζουσών. Η εν πολλοίς άγνωστη μονή εντός του χωριού των Μουρνιών», άρθρο στο ετήσιο περιοδικό Εν Χανίοις, Χανιά του 2020, σσ. 313-324.
-«Προβληματισμοί ως προς την αντιστοίχιση ήχων – μακαμιών με αφορμή την δοξολογία ατζέμ ασιράν του Παρθενίου Μυλαίου στη Νέα Μέθοδο», άρθρο στο υπό έκδοση τεύχος του μουσικολογικού περιοδικού Πολυφωνία.
-«Περιπτώσεις πατριωτικών ασμάτων των Ελλήνων, καταγεγραμμένα στην βυζαντινή σημειογραφία, στην έντυπη και χειρόγραφη παράδοση του ΙΘ΄ αιώνα, άρθρο στο υπό έκδοση 15ο τόμο του ετήσιου περιοδικού Εν Χανίοις, Χανιά 2021.

Ομιλίες
2015: Σχολιασμός και ανάλυση Χριστουγεννιάτικων Ύμνων σε εκδηλώσεις στους Ιερούς Ναούς Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φρε (20/12/2015) και Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών (13/12/2015). Οργάνωση εκδηλώσεων: Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, Συνδέσμου Ιεροψαλτών Νομού Χανίων «Γεώργιος ο Κρής» και οι οικείες Ενορίες.
2016: Οργάνωση, συμμετοχή και συντονισμό ημερίδας στα πλαίσια εορτασμών της πανηγύρεως του πολιούχου της ενορίας Μουρνιών, Άγιο Ελευθέριο, στις 10/12/2016 περί Θεολογίας, Τέχνης και Συντήρησης της Αγιογραφίας.
2021: «Πατριωτικά άσματα σε μουσικά χειρόγραφα της ελληνικής προεπαναστατικής περιόδου», ομιλία στα πλαίσια της Εαρινής μουσικής τηλεπαρουσίασης των σπουδαστών της Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης», 8 Μαΐου 2021.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα
Βυζαντινή Μουσικολογία
Ιστορική Μουσικολογία
Χειρόγραφη και έντυπη μουσική παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης
Τούρκικα μακάμια / Βυζαντινοί Ήχοι
Ενθομουσικολογία
Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική
Τεκμηρίωση σημαντικών αρχείων παραδοσιακής μουσικής

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ

Γεννήθηκε στην Καβάλα. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ώδείο Καβάλας, όπου μελέτησε ακορντεόν (τάξη Κ. Αρουτζίδη) και Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία - τάξη Κ. Χίζαρη, Αντίστιξη - τάξη Γ. Αγγελάκη). Συνέχισε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Φούγκα, τάξη Ν. Σολομωνίδη) και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Σύνθεση, τάξη Κ. Σιέμπη). Το 1998 ξεκίνησε σπουδές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., ενώ κατά το χειμερινό εξάμηνο 2002-2003 βρέθηκε στο Νέο Πανεπιστήμιο Λισαβόνας ως υπότροφος του προγράμματος ERASMUS/SOCRATES. Το 2006 εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, όπου ξεκίνησε διδακτορικές σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Βερολίνου. Κατά καιρούς παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων (ακορντεόν, ανάλυσης, τζαζ αρμονίας, ανατολικής τροπικής μουσικής κ.λπ.) και επιστημονικών συνεδρίων σε Ελλάδα, Γερμανία, Βοσνία και Σουηδία.
Συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σύνολα και ορχήστρες, ενίοτε ως ιδρυτικό μέλος, ενώ έχει εμφανιστεί ως μουσικός σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Γερμανίας, την Ιταλία και την Ολλανδία.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής μουσικής σε ωδεία από το 2003, ως ενορχηστρωτής για σύνολα δωματίου και για συμφωνική ορχήστρα, ενώ έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Neuköllner Oper Βερολίνου. Από το 2017 διδάσκει Θεωρητικά και ακορντεόν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και ως αναπληρωτής στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Έχει συγγράψει διδακτικά εγχειρίδια για τα μαθήματα Θεωρίας της μουσικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή συνέδρια, ενώ συνεργάστηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας.
Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1996 – 1997: Προοδευτικές Σπουδές στη μουσική και στο χορό “Hohere Studien in music und bewegung¨, σύστημα Orff Aνώτατη ακαδημία ''Mozarteum'' , Salzburg, Αυστρία

27/1/1996: Δίπλωμα Πιάνου,Ελληνικό Ωδείο Αθηνών Καθηγήτρια: Μ.Μανιτακη
18/6/1992 Πτυχίο Πιάνου, Ελληνικό Ωδέιο Αθηνών Καθηγήτρια: Μ.Μανιτακη

ΣΠΟΥΔΕΣ ΧΟΡΟΥ-ΚΙΝΗΣΗΣ 1997 – 1999: Μοντέρνος χορός και έκφραση, σε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα Σχολή χορού Εφης Καλουτση, Χανια Καθηγητρια:Σοφία Φαλιερου
1993-1996: Μοντέρνος χορός και έκφραση, σε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα Σχολή χορου Εφης Καλούτση, Χανια Καθηγήτρια: Εφη Καλούτση

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ
Με τoυς κ ΑΛΙΚΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ, ΕΦΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ, KΩΣΤΗ ΓΑΙΤΑΝΟ N.DELIUΣ,KARL -HEINZ KAMMERLING , ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ κ.α.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
-κατασκευές μουσικών οργάνων
- μουσικού θεάτρου
- εισαγωγή στην απασχόληση παιδιών με ειδικές ανάγκες
- εισαγωγή στη ψυχολογία για τη προετοιμασία παιδιών [ανάλυση διαφορετικών προσωπικοτήτων ] κατά την εκμάθηση μουσικής και άλλα σεμινάρια στο ελληνικό σύλλογο μουσικοκινητικής αγωγής orff στην ΕΛΛΑΔΑ στην ΑΥΣΤΡΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
1997- Σήμερα καθηγήτρια Α΄ Πιάνου και Μουσικοκινητικής Αγωγής στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
1997-2000 Καθηγήτρια Β΄ Πιάνου και Μουσικοκινητικής Αγωγής στο Ελληνικό Ωδείο Σταυρωμένου, Ρέθυμνο Κρήτης
1997-1999 Καθηγήτρια Μουσικοκινητικής Αγωγής Σχολή Χορού Έφης Καλούτση
1993-1996 Καθηγήτρια Πιάνου Ωδείο Γ. Μπουχαλάκη, Χανιά Κρήτης

Στα πλαίσια των σχολικών ετών εργασίας έχουν αποφοιτήσει από τη τάξη της διπλωματούχοι και πτυχιούχοι πιανίστες
Επίσης έχει επιμεληθεί χορογραφήσει και συνθέσει ως τώρα 20 παιδικές μουσικοκινητικές παραστάσεις. π.χ.

΄'ΑΧ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΑΤΑ¨
¨ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ΄΄
¨ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ¨
¨ΤΟ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΠΛΑΝΗΤΑΚΙ¨΄
¨Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ¨¨
ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ¨
¨Ο ΣΕΦ ΣΟΚΟΛΑ¨¨
¨ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΕΣ ΧΟΧΙΤΟ¨
“ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΑΡΤΑΚΙ...ΛΙΓΑΚΙ|”
“ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΝ”
“ΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ¨”
Η ΗΧΩ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΜΙΜΗΛΑΤ.....κ.α

Από το 2001 διοργανώνει σεμινάρια πιάνου στο Βενιζέλειο Ωδείο με τη κ. Βασιλεία Ευσταθιάδου για τους μαθητές της και από το 2012 ξεκίνησε συνεργασία με τη κ. Βασιλική Σαχπαζή κ. Κατερίνα Μπεσση και με τον Ελληνικό Σύλλογο Μουσικοκινητικής Αγωγης όπου διοργάνωσε τα τελευταία χρόνια Εργαστήρια Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά από 2 ετών έως 16 ετών ως προσφορά και διάδοση της μουσικής τέχνης στα Χανιά
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και στην Αυστρία και έχει μεγάλη πείρα στη οργάνωση μαθητικών συναυλιών στο πιάνο.

Η Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε μικρή ηλικία με την Ρίτα Βούρτση.
Στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο ‘’Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου’’ με τον Κωνσταντίνο Λούκο. Το 2002 πήρε το πτυχίο αρμονίας με βαθμό άριστα στην τάξη του Ι. Καστρινού και το 2003 πήρε πτυχίο πιάνου στην τάξη του Μάνου Σκαρβέλη με βαθμό άριστα. Από το 2001 μέχρι και το 2003 παρακολουθεί με επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα Μουσικοκινητικής αγωγής (Σύστημα Orff ) στην τάξη Ρ. Γκιώνη – Δρίτσα στο ‘’Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου’’
Το 2001 συμμετέχει στο 2 ο φεστιβάλ πιάνου ‘’Ημέρες πιανιστικής τέχνης ‘’ στο ‘’ Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης’’
Το 2013 συμμετέχει στο International Summer Course “Elemental Music & Dance” Carl Orff Institute Salzburg
Το 2013 παίρνει μέρος στο 1 ο “Festival Jazz” Κοζάνης όπου συμμετέχει στο Master Class με τον Hector Martignon (πιάνο) , Mauricio Herrera (κρουστά), Παναγιώτη Ανδρέου (κρουστά) και την Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (φωνητικά).
To 2014 και το 2018 βρίσκεται στο μουσικό χωριό Πήλιο και παρακολουθεί σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff και Kodaly.
Το 2003 ως το 2007 εργάστηκε σε παιδικούς σταθμούς διδάσκοντας μουσικοκινητική αγωγή (Σύστημα Orff ) καθώς και δυο χρόνια στο 4 ο ειδικό δημοτικό σχολείο Χανίων. Στο Βενιζέλειου Ωδείο Χανίων παράρτημα Κουνουπιδιανών βρίσκετε από το 2003 διδάσκοντας μουσικοκινητική αγωγή (Σύστημα Orff ) ενώ από το 2009 διδάσκει κλασικό πιάνο.
Έχει επιμεληθεί μουσικές παιδικές παραστάσεις τις οποίες έχει συνθέσει, ενορχηστρώσει και χορογραφήσει.

Μερικές είναι :
“Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας”
“Ο Πλανήτης με τις 7 νότες”
“Ο ποντικός και η θυγατέρα του”
“Το φτεράκι”
“Η χώρα των παγωτών”
“Ο γαϊδαράκος ο μουράτος”
“Από την ποίηση στην μελοποίηση”
“Η μελωδιούπολη”
“Τα ηλιοτρόπια (ένας ινδιάνικος μύθος)”
“Η ιστορία του λευκού Αρλεκίνου”
“Ο μικρόκοσμος “ του Μάνου Χατζιδάκι με βάση το σύστημα Orff
Επικοινωνία Τηλ:6976341027 email: [email protected]

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Η Μαρία Ι. Κουτουλάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1977. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην τάξη της Σοφίας Ροσμαράκη στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Στη συνέχεια φοίτησε στην τάξη της Ρόδως Βλαχάκη όπου και πήρε το πτυχίο πιάνου με άριστα από το Ελληνικό Ωδείο. Το 2002 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με άριστα και Β’ Βραβείο από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών τάξη Σοφίας Ροσμαράκη. Έχει εργαστεί σαν καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Μπουχαλάκη και ως μουσικός σε ιδιωτικό γυμνάσιο και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα με τις σπουδές στο πιάνο έχει φοιτήσει για αρκετά χρόνια στο τμήμα κλασσικού τραγουδιού της κ. Γιώτας Πρεβελάκη καθώς και δύο χρόνια στο τμήμα μελοδραματικής με την κ. Γντί Τάσσο στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πιάνου, τραγουδιού και χορωδιακής μουσικής. Επίσης έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Θ. Παπαδουλάκη στην ταινία (τη λέξη που δε λες) όπως επίσης και με θεατρικές ομάδες, των Χανίων. Από το 1997 είναι πιανίστρια της Χορωδίας Χανίων και έχει πάρει μέρος σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Από το 2004 εργάζεται ως Καθηγήτρια Πιάνου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και από το 2014 έχει αναλάβει την Παιδική Χορωδία του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων με την οποία έχει οργανώσει συναυλίες και έχει συμπράξει αρκετές φορές με την «Simfonietta Αθηνών».

ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Καθηγήτρια της Σχολής Χορού του Βενιζέλειου Ωδείου, πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής Σκηνικού Χορού Μ.Ν. Ρουμιάντσεβ - Καραντάς της Μόσχας, με ειδίκευση:"Τέχνη του Σκηνικού Χορού - Χορεύτρια" Πτυχιούχος του Κρατικού Πανεπιστημίου Πολιτισμού και Καλών Τεχνών της Μόσχας (Ομοσπονδιακό Κρατικό Α.Ε.Ι. Ρωσική Ομοσπονδία, Μόσχα.) με ειδίκευση: Καθηγήτρια, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ομάδας Χορού (Σύγχρονου και Κλασσικού Χορού).

CONCORDIA

Η μικτή χορωδία Concordia ξεκίνησε την λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2018. Στελεχώνεται από άνδρες και γυναίκες με χορωδιακή εμπειρία και γνώσεις στη μουσική.
Η χορωδία καλύπτει ένα ευρύ ρεπερτόριο που ξεκινάει από τις αρχές της πολυφωνίας και φτάνει ως τις μέρες μας με έργα συνθετών και από την σύγχρονη εποχή.
Στο ενεργητικό της χορωδίας Concordia υπάρχουν πολλές συναυλίες, μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφερθεί ένα αφιέρωμα στην jazz μουσική με ομιλητή τον Γ. Αραβίδη και η παρουσίαση σε πανελλήνια πρώτη του συμφωνικού έργου "Έπος Αντιστάσεως" του Μπάμπη Πραματευτάκη.
Έχει συμπράξει με άλλη χορωδία για συναυλία με κλασικό ρεπερτόριο για 8 φωνές όπως επίσης και με τη συμφωνιέτα Αθηνών.
Τον τελευταίο χρόνο η χορωδία Concordia έχει παρουσιάσει μουσικοθεατρικό έργο υπό τις οδηγίες σκηνοθέτη κρατώντας τον πολυφωνικό της χαρακτήρα παράλληλα με κινησιολογικές και θεατρικές προσθήκες.

ΘΕΑΤΡΟ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

TOP